Nästa artikel
Nya Golf kommer som Alltrack
Nyheter

Nya Golf kommer som Alltrack

Publicerad 24 september 2014 (uppdaterad 24 september 2014)
Volkswagen Golf kommer för första gången som Alltrack-modell.
För första gången ser vi Volkswagen Golf i Alltrack-version. Högre markfrigång, fyrhjulsdrift och starka dieslar utmanar kusinerna Skoda Octavia Scout och Seat Leon ST X-perience.

Tidigare i år fick koncernkusinen Seat Leon ST äventyrskostym med bland annat högre markfrigång och skärmbreddare under namnet X-perience. Nu är det så dags för vanliga Volkswagen Golf att dra på sig grovbyxorna.
 
Volkswagen Golf Alltrack skiljer sig från vanliga Golf Sportcombi till det yttre med stötfångare som ger intrycket att de tål tuffare tag, skärmbreddare i plast och så klart med Alltrack-emblemet på bagageluckan.
 
Markfrigången är som
högst 20 millimeter högre än den hos Golf Sportscombi och fyrhjulsdriften 4-Motion som levereras av svenska Haldex är standard.
 
Motorerna i Golf Alltrack
består av tre dieslar och en bensinare. Dieselmotorerna är 1,6 TDI/110 hk, 2,0 TDI/150 hk och 2,0 TDI/184 hk medan bensinmotorn Volkswagens 1,8 TSI/180 hk. Tid för lansering och pris är ännu inte kännt.
 
Diskutera:
Skoda Octavia Scout, Seat Leon ST X-perience eller Golf Alltrack, vilken väljer du?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2014-09-25 08:12
amullo

En bra utveckling, sannolikt så blir denna alltrack mer privatsåld än Passaten som går åt som smör i solsken till tjänstebilsfolket. Funderar på när sportswagon kommer med GTE uppsättningen, då kan man konkurrera med Volvo V50 plug in hybrid. Skulle man dessutom lösa 4-motion och packa allt i alltracken så lär man ju ta över Volvo´s första plats.

#c • Uppdaterat: 2014-09-25 08:46
Sven E

Lär bli mycket farlig för Volvo, men de har ju en V60 Cross Country på G snart så det kanske löser sig...

#d • Uppdaterat: 2014-09-25 11:50
Sven E

Det fanns ju en mening tidigare när VW: s tre syskonmärken hade större prisskillnader. Nu när de nästan kostar samma är det ju bara löjligt, att dom verkligen tror en spanjor kräver att det ska finnas en Seat osv...
Det är ju kontraproduktivt att vara "allt" som VW vill. Seat som ska vara sportiga och tuffare designade tappar ju när Polo kör rally och försöker göra en "Peugeot 205 GTI".
Det kommer inte att funka i framtiden! Det finns för många bilmärken. Europas bilfabriker ligger illa till när kineserna bygger bättre och bättre bilar. Frågan är hur många som kommer vara utländska bilmärken byggda där och hur många som kommer att vara egna märken.

#e • Uppdaterat: 2014-09-25 14:23
Pi

För en gångs skull (!?) måste jag hålla med Leifer i mycket av vad han skrev i sitt senaste inlägg. Just Seat känns en aning tveksam eftersom den knappast fyller nåt "hål" som Skoda eller VW lämnat öppet...

#f • Uppdaterat: 2014-09-25 16:32
Hackenbush

Håller med om att Seat känns lite som det svarta fåret i VW familjen.

#g • Uppdaterat: 2014-09-25 16:57
bobil

Prisskillnaderna mellan de olika VW-märkena kanske är större på andra marknader än den svenska. BoBil

#h • Uppdaterat: 2014-09-25 17:41
Roy J

Förstår inte klagomålen på alla fukt- och smutssamlande plastbitar som får bilen att rosta snabbare? Då får man ju ett skäl till att byta upp sig.
(Ironi, om någon missade det.)

Jag skulle nog helst välja denna Golf, men alternativen är mer prisvärda.

#i • Uppdaterat: 2014-09-25 21:03
Sven E

"syskon bilarna" skulle väl aldrig få hålla på om inte VW tjänade så mycket pengar på sina andra märken.
Porsche är väl den mest lönsamma biltillverkaren av alla t.ex.
Sen är det väl "tyvärr" så att man tjänar på att ha många bilar på marknaden. Och konstigt att de övergivit tanken med lågpris märken. Det verkade på gång 2012. Är det någon som vet om det fortfarande är på G ??

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20121017/volkswagen-planerar-nytt-lagprismarke

#j • Uppdaterat: 2014-09-26 16:11
MickeAn

Att Seat går plus eller minus tar jag med en nypa salt. Seat köper produktplattformen för interna licenspengar från VAG och sedan fixar de till den i enlighet med sin profilering. I Seats redovisning står det en kostnad för licensen och en kostnad för produktutveckling enligt sin egen profilering. Tydligen klarar Seat inte av att gå plus med den interna licenskostnaden inräknad. Däremot står samma påse pengar som en pluspost hos VAG, dvs den kan tas bort när vi avgör om det för VAG är lönsamt att ha Seat eller ej.

VAG har väl helt enkelt gjort bedömningen att de kan sälja fler bilar totalt sett om de har olika märken och lite olika profilering.

VAG har väl helt enkelt gjort bedömningen att merkostnaden för profilering av olika märken är lägre än den merförsäljning de skulle kunna åstadkomma endast under sitt kärnmärke VW.

Om inte VAG har för avsikt att avyttra Seat finns det heller inte någon anledning att redovisa fina resultat för Seat. Då ser det bättre ut att kärnmärkena visar fina siffror.

#k • Uppdaterat: 2014-09-26 17:35
MickeAn

Jag tror faktiskt att de lärde sig läxan när de försökte sälja den gamla A4:an som Exeo. Dagens Seat tycker jag nog står för en egen identitet i tillräckligt stor utsträckning för att det inte skall kännas som badge engineering.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.