Nästa artikel
Här är Opel Corsa 2015
Nyheter

Här är Opel Corsa 2015

Publicerad 10 juli 2014
Några månader innan premiären på höstens bilmässa i Paris släpper nu Opel de första avmaskerade bilderna på nya Corsa.

Vi Bilägares Tommy Wahlström har redan provkört den och känt och klämt på inredning med mera, något du kan läsa i nummer 10. Bilen var då maskerad men nu har Opel släppt pressbilderna på den samt lite kort information.

Opel Corsa 2015, med antingen tre eller fem dörrar, behåller en del av föregångarens linjer men bilen har fått en del tydliga drag från minstingen Opel Adam i front och akter.

Inredningen har tagit kliv framåt med en mer påkostad framtoning med infotainmentskärmen på sju tum i centrum och kontrasterande detaljer i metall. Om det här bara är något som dyrare tillvalspakten tillhandahåller eller ej återstår att se. Opel avslöjar nu att Corsa blir kompatibel med Apples Siri Eyes Free-röststyrning men de säger hittills ingenting om huruvida Apple Carplay eller Andriod Auto är aktuellt.

Nya motorer som alla kvalar in under Euro 6-standard står på menyn. Likt i huvudkonkurrenten Ford Fiesta är snålbensinmotorn en trecylindrig variant på 1,0 liter. Med hjälp av turboladdning erbjuds antingen 90 eller 115 hästkrafter som hittar till hjulen via en sexstegad manuell växellåda. Det kommer även att finnas bensindrivna fyrcylindriga alternativ på 1,2 respektive 1,4 liter samt en 1,3 liters fyrcylindrig turbodiesel. För den som är ute efter sportigare köregenskaper kommer en GTI-utmanande OPC-Corsa att lanseras senare i produktionsskedet.

Opel Corsa når köparna kort efter debuten på bilsalongen i Paris i oktober.

Diskutera: Vad tycker du om nya Opel Corsa?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2014-07-15 11:01
Lars58

"Statistisk inferens och hur man genomför..... Karln förstår som väntat inte vinken.
Kanske Veckans Affärer eller liknande vore ett lämpligare forum för al.

#w • Uppdaterat: 2014-07-15 12:39
crylen

Va som gäller med motorer så är nog inte dom få motorer med kamremmar som ställt till de, Opel har som vw och audi haft problem med kamkedjorna, och tidigare var de ju problem med den vidareutvecklade 2,2 Direct motorn med sina tryckreduceringsventil och högtryckspumpar som krånglade.

#x • Uppdaterat: 2014-07-15 15:19
crylen

leifer, inte hört nått negativt om 1,2 kamkedjan, Inte hört så mycket överhuvudtaget om problem med corsa generationerna C och D med dessa motorer, Så de är nog som du påstår.

#y • Uppdaterat: 2014-07-15 22:19
Lars58

Snälla AL, jag behöver och har ingen anledning att komma med några "källor" eftersom artikeln handlar om nya Opel Corsa och frågan gällde då vad jag och andra kan tänkas tycka om den. Har du läst frågan ? Nej, utan du börjar i tråd efter tråd efter tråd att mala på om kvalitet och ekonomi. Vi har hört det såååå många gånger. Oerhört tröttsamt. Lägg ner nån gång, helst innan det kommer nya hot och grodor från ditt tangentbord. Tack / orkar inte läsa fler "kommentarer" från dig.

#z • Uppdaterat: 2014-07-16 07:13
crylen

hans älskade favoritrosthögar till bilar,Jag är ledsen min lille enkla vän, Nordkorea, Nu är de dålig stämning i tråden ! favoritrosthögar till bilar = menas med de Opel ? finns de statistik på de ?

#110 • Uppdaterat: 2014-07-16 08:07
Lars58

Tenderar att bli dålig stämning i varenda tråd ang Opel,PSA eller Renault som vår vän är med i. Verkar vara hans mål.
Har dock blockerat bort användaren nu och slipper se vad karln häver ur sig.

#111 • Uppdaterat: 2014-07-16 11:58
mawno

Rätt snygg för en bil i den klassen, gillar strålkastarna. Inredningen ser lyxig och genomarbetad ut. Finns det några uppgifter om var priset kommer landa?

#112 • Uppdaterat: 2014-07-16 12:06
crylen

Visst har opel haft rostproblem, finns de nått bilmärke som inte har haft de. De finns mycke gamla slogans om bilar men dom är ju som sagt gamla nu, de har ju hänt en del på utvecklingen mot rost på några bilmärken dom sista 10-15 år bla Renault Opel och även Hyundai och Kia dom sista åren. Renault verkar ha lyckats riktigt bra med sitt rostskydd på alla sina modeller. Så gamla slogans kan vara kul men de va då de.

#113 • Uppdaterat: 2014-07-16 13:01
FLAC

Ja, den här var ju inget för den som tycker att Volvo S/V60 dras med plutmun som en läppbjörn...

#114 • Uppdaterat: 2014-07-16 13:29
N-iklas

Om någon utomstående skulle ha oturen att snubbla in i detta hål och undra vad som egentligen pågår så skulle jag ändå vilja lämna nödvändig information om det.

För att ta det viktiga först angående kvalitet så gäller vad som talats om här fel på i huvudsak fyra olika komponenter.
Sträckande sig i tid mellan år 2000 och 2010.
En motor 2.2 på 147 hk med fel på kamaxelkedjan i högre grad än normalt, därefter en 2.2. direktinsprutning där felen på kedjan tycks vara nästan 100 %, förr eller senare bör eller måste den bytas, troligen beror detta på att denna motor har högre effekt än standardversionen som därför drabbats av fler fel.
Detta gäller Vectra, några få Astra 2000-2002 och kanske någon enstaka Speedster eftersom de haft samma motor.
2.2 direktinsprutning enbart Vectra.

Nästa är vevhusventilationen på Corsa 1.3 diesel fram till 2010 ser det ut som, ett ombyggnadskitt togs fram till denna modell och de senaste åren har man inte hört något om det problemet.
Detta var extremt vanligt och modellen har sålts i stora volymer varför felet är omfattande i antal - och betydligt belastar statistiken.

Nästa är bränslepumpar som krånglat främst på 2.2 direktinsprutning men i mindre grad enstaka ströfall även på andra, 2002 - 2006-2007 ser det ut som.

Sedan kommer mycket vanliga driftstörningsfel på den manuella växellådan som växlas elektriskt med automatisk koppling.
Huvudsakligen bara Corsa då denna växellåda bara är avsedd för små svaga motorer.

I princip alla år, nu kommer en ny version, blir intressant att se om man lyckats få den att fungera utan fel.

Det är dessa fel som det talas om när det talas om statistik och siffror.

I statistiken finns ingen information om exakt vilken årsmodell på bilen det handlar om, bara vilket år felet uppstod om en 2003 får fel 2007 belastar den alltså statistiken 2007 när den egentligen borde ha belastat 2003 eftersom det var då felet skapades.

Inte heller finns någon uppgift om exakt vilken motor eller teknik som det blivit fel på, bara att det blivit ett fel.

Att göra generella uttalanden om en viss bilmodell eller ett helt bilmärke baserat på statistik när statistiken inte stödjer generella uttalanden därför att detaljinformation saknas i statistiken är alltså fel.

Alla dessa uppgifter gäller bilar och modeller före och till och med 2010 med 1.3 diesel, 2006-2007 gällande övriga.

Det finns inget stöd för att uttala sig om nuvarande tillstånd eller framtiden baserat på den teoretiska statistik en statistiker är låst vid.

Gällande nuvarande situation kan man endast utgå från de undersökningar som genomförts där man endast tar hänsyn till nya modeller och alltså inte låter de här uppräknade specifika gamla felen belasta resultatet.

Dessa pekar entydigt på att kvalitén är bland de bästa, det tycks pendla mellan upprepade första platser, (Astra, Insignia och Meriva har utnämnts till bilen med minst fel vid fem olika tillfällen de senaste 4 åren.)
Och upp till tiondeplatser i olika undersökningar, men kvalitén tycks ha höjts så mycket senaste åren på många bilar att skillnaden mellan en bil på första plats och den tolfte numera är obetydlig.

Vill man veta något om fel på nya bilar idag får man se sig omkring och se vilken modell och vilket bilmärke som det oftast klagas på.
Inte på det sätt som man här ser ett exempel på som är rena åsikter och påståenden - vanligen från personer utan egen kunskap eller erfarenhet - utan direkta fall där någon säger ”jag har det här felet på min bil” och så får man se närmare vad man kan få för information ut av det.
Sedan får man gå på det intryck man får.

Det finns inget som slår egen kunskap, att vara beroende av andra för att få veta hur världen ser ut är ett elände.

Tro inte på prat, enbart på direkta fakta, direkta resultat, specifika exakta uppgifter.
Tolkningar och slutsatser skall du stå för själv.

Det är så lätt att bli lurad av pratmakare som levererar vad som ser ut att vara massor av bevisbara siffror och fakta och sedan en slutsats – MEN se noga upp när det kommer till slutsatsen och när han för dig tolkar innebörden av siffrorna för det är där han vill lura dig, det är där hans egen agenda kommer in i bilden och inget av det han säger behöver vara sant utan kan vara lögn från början till slut.

Se till att du genomskådar honom.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.