Nästa artikel
Här är Opel Corsa 2015
Nyheter

Här är Opel Corsa 2015

Publicerad 10 juli 2014
Några månader innan premiären på höstens bilmässa i Paris släpper nu Opel de första avmaskerade bilderna på nya Corsa.

Vi Bilägares Tommy Wahlström har redan provkört den och känt och klämt på inredning med mera, något du kan läsa i nummer 10. Bilen var då maskerad men nu har Opel släppt pressbilderna på den samt lite kort information.

Opel Corsa 2015, med antingen tre eller fem dörrar, behåller en del av föregångarens linjer men bilen har fått en del tydliga drag från minstingen Opel Adam i front och akter.

Inredningen har tagit kliv framåt med en mer påkostad framtoning med infotainmentskärmen på sju tum i centrum och kontrasterande detaljer i metall. Om det här bara är något som dyrare tillvalspakten tillhandahåller eller ej återstår att se. Opel avslöjar nu att Corsa blir kompatibel med Apples Siri Eyes Free-röststyrning men de säger hittills ingenting om huruvida Apple Carplay eller Andriod Auto är aktuellt.

Nya motorer som alla kvalar in under Euro 6-standard står på menyn. Likt i huvudkonkurrenten Ford Fiesta är snålbensinmotorn en trecylindrig variant på 1,0 liter. Med hjälp av turboladdning erbjuds antingen 90 eller 115 hästkrafter som hittar till hjulen via en sexstegad manuell växellåda. Det kommer även att finnas bensindrivna fyrcylindriga alternativ på 1,2 respektive 1,4 liter samt en 1,3 liters fyrcylindrig turbodiesel. För den som är ute efter sportigare köregenskaper kommer en GTI-utmanande OPC-Corsa att lanseras senare i produktionsskedet.

Opel Corsa når köparna kort efter debuten på bilsalongen i Paris i oktober.

Diskutera: Vad tycker du om nya Opel Corsa?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2014-07-12 13:10
Peter E

N-iklas... lycka till i din lilla värld då :-)

#m • Uppdaterat: 2014-07-12 13:27
Hackenbush

Har raderat ett mycket olämpligt inlägg.

Moderator Hackenbush

#n • Uppdaterat: 2014-07-12 16:44
ohlmark

Har dålig erfarenhet av att vara för snabb med att tycka något om en ny bil, vissa är tvärsäkra och vet precis hur det ligger till efter att ha läst 20 rader och sett en bild.

Nu efter längre tid kan jag dock säga att jag är förtjust, detta är den bästa bilen i storleken, Audi A1 har frestat, men jag är helsåld på den nya fronten och instrumentpanelen och allt beröm den fått om hur bra den är att köra och den nya motorn och växellådan och till ett förvånande lågt pris.

En ”coupé” med nya motorn, läderklädsel och lite till är mer frestande än A1 numera, mm…

Ett par saker låter lite spännande, Head-Upp display, eluppvärmd vindruta, en ”ny typ av elsystem”? – vad kan det vara?
Och system som varnar föraren för hot i trafiken – just vad jag sökte, bättre än en knäpp broms som kniper käft tills man ska krascha och då tvärnitar…

Men jag sitter ju inte och sover bakom ratten som vissa, så pedalen kan jag sköta själv - är väl en udda typ då.

#o • Uppdaterat: 2014-07-13 17:04
saabnisse

Jag tycker att det är märkligt att så många vet något om den här bilen trots att de aldrig sett den och ännu mindre kört den! Jag tycker den verkar intressant, men den är förmodligen alldeles för liten för mig, men jag väntar med att döma ut den tills jag vet vad jag skriver om.
Och precis som Ohlmark skriver är det något som fler borde tänka på!

#p • Uppdaterat: 2014-07-13 19:02
Peter E

Har ej dömt ut denna bil, bara kommenterat det enorma överhänget fram som man kan se på bilder.
Resten vet jag inget om, som alla andra här.

Vad gäller autobroms så funkar det i alla fall på min bil som så att man får en varning först....reagerar man inte så bromsar bilen.

#q • Uppdaterat: 2014-07-14 12:47
ohlmark

Kan bara erkänna att jag nog torskat dit rejält på denna…

Ett köp är fullt tänkbart, trots att den är en nummer mindre än vad jag normalt hittills kunnat acceptera.

Men det går inte att blunda för fakta, har aldrig sett något så påkostat, genomarbetat och med ett så ”dyrt” utseende i denna klassen tidigare.
Har tittat på Opels originalbilder som är enormt stora, så varje minsta småsak syns.

När jag jämförde karossen med A1, BMW 1-serie och A-klass, vann Corsa lätt, BMW var ensam om att erbjuda motstånd men den föll på billigare detaljer, inte minst strålkastarna som ser ut som plastleksaker mot Corsas.

Har också studerat ”överhäng” kan nämna att jag funnit att nästan alla nyare bilar i klasen har precis samma avstånd.
Med något enstaka undantag.

Dessutom har fronten bara blivit 6 mm längre, omöjligt att se med ögat, så..?
Enormt snygg.

#r • Uppdaterat: 2014-07-14 13:06
ohlmark

Slog mig bara att jag skulle nämna att de bilar i klasen som har kortare front, några finns det – de skulle jag inte vilja krocka med…
Ser ut som rena dödsfällorna…
Och är faktiskt fula därtill…

#s • Uppdaterat: 2014-07-14 16:39
ohlmark

Men…

Jo man får skylla sig själv förstås när man går och börjar gilla fel bil.
Är man konstig om man tittar på bilder av en bil som är lite större än vanligt?
Då ska man in på dårhus alltså?

Ni tror ta mig fan att det bara finns en enda i det här landet som kan gilla en Opel och han är alla andra också?
Fett sjukt alltså…

Så ivriga som ni är på att hata Opel och alla som vågar vara positiva, kan man ju fundera på om inte ni under olika nick är alla andra negativa kommentarer också?
Ni kanske sitter och tokskriver elaka saker under ett hundratal olika nicks?
Ni ser då ut att ha rätt mental nivå för sånt.

#t • Uppdaterat: 2014-07-14 21:47
Lars58

Suck. Pajkastning som vanligt när det handlar om Opel eller Franska bilar. Oftast initierat av vår egen statistik, kvot och nationalekonomiNÖRD. Tröttsam och paranoid. Blev inte han avstängd från forumet??? efter dom senaste person hoten, märkligt.
Ivrigt akompanjerad av SiggeNn som säger "Här hyllas i helt okritiskt en bil som personen bara sett på några bilder." Själv har han dock inga problem att såga och nedvärdera samma bil efter att ha sett samma bilder....Sorgligt. "Förstår inte poängen"
Leifer. frågar du al så kan han säkert med sin statistiska kvadrantomvandlingstabell omvandla toppresultat i DEKRA eller tom bilprovningens siffror till den mörkaste av trender. Sen kan jag lugna dig ang Opels nedläggning, kraftig satsning på nya modeller/motorer och ett av få märken som ökar idag och väntas nå brakeeven redan nästa år. Sen undrar jag vad du verkligen kan om Opel om du anser Corsa som den intressantaste Opelmodellen?

#u • Uppdaterat: 2014-07-15 07:41
crylen

De måste vara en höjdare för vissa av vibsforum läsare och säkert på andra forum också att få kommentera sitta och vänta på svar sen på de igen, År efter år samma sak vissa försvinner nya experter tilkommer. Några av experterna här på forumet borde skaffa sig en ny hobby, de är såå tråkigt att läsa era ensidiga attacker på vissa bilmärken och personer, ge upp gör nåt annat för allas trevnad.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.