Nästa artikel
Renault Clio Sport Tourer: Plus och minus
Webb-TV

Renault Clio Sport Tourer: Plus och minus

Publicerad 20 augusti 2013 (uppdaterad 21 augusti 2013)
Nya kombin Renault Clio Sport Tourer lastar inte mest, men bilen har många andra fördelar. Se filmen från Vi Bilägares test.

 

Det är ont om riktigt små kombibilar på marknaden. Mot nya "sportigt" designade Renault Clio Sport Tourer har vi ställt den mer traditionellt formgivna Skoda Fabia Combi samt halvkombin Seat Toledo.

Vinner franskt lättsinne, tjeckisk präktighet eller spansk hetta?

Ett fullständigt test av bilarna återfinns i Vi Bilägare nummer 11/2013. Tidningen utkommer den 27 augusti, men prenumeranter får den veckan tidigare.

Klicka på videofönstret ovan för att se en film från testet av Renault Clio Sport Tourer.

Diskutera: Vad tycker du om Renault Sport Tourer?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#13d • Uppdaterat: 2013-08-23 11:10
mcregor (ej verifierad)

Suck....tydligen svårt att fatta pointen trots att den var rätt klar. Jes skrev samma sak 2013-08-23 00:07 så jag är nog inte helt ensam i mina åsikter...

#13e • Uppdaterat: 2013-08-23 11:11
Raphael

Mcgregor, jag ber om ursäkt för att jag skrev något som inte var av intresse för dig personligen. Om du ger mig en lista på ämnen som du är intresserad av så kan jag absolut erbjuda mig att skriva inlägg enbart för dig, jag kan ge dig ett kompispris för detta så hör av dig till mig om du är intresserad av mitt erbjudande. Jag hoppas att du förstår att om jag ska skriva inlägg som passar dig personligen så vill jag självfallet ha betalt för det, för då ser jag det inte längre som att jag är här på fritiden för att diskutera det som är intressant för mig. Det är mycket du skriver som jag ser som helt ovidkommande, ointressant och i många fall poänglöst - men jag låter dig skriva dina inlägg som du gör, för jag ser och respekterar att du är en annan person än jag och därför har en annan personlig uppfattning gällande intressen och vad som är viktigt eller inte. Det är mig främmande att klaga på dig för att du skriver eller tar upp något som inte är intressant för mig, eller att klaga på dig för att du skriver på ett sätt som jag inte tycker är tillräckligt underhållande eller roligt. Jag ber dig reflektera över detta. Gällande AL så anser jag att jag har rätt att försvara mig i trådar som denna när han angriper mig personligen, vilket han återkommande gör. När han slutar att utmåla mig som en idiot och när han slutar med sina raljeringar över min person, då får vi ett annat diskussionsklimat här.

#13f • Uppdaterat: 2013-08-23 11:22
Raphael

Mcgregor, du tycker att jag har svårt att fatta pointen - jag tycker att du har svårt att fatta pointen fast jag återkommande har besvarat den till dig. Du vill att människor ska vara som du, men jag är inte som du. Jag kommer inte att uppfylla att jag ska skriva inlägg för din skull, som passar vad du tycker är intressant och underhållande, därför att vi är olika personer. Och detta säger jag till Jes också. Trots allt, ingen av er skriver inlägg som jag tycker är intressanta, men skillnaden är att jag inte klagar på er för det. Jag låter er fortsätta skriva era inlägg därför att jag inte begär av er att ni ska underhålla mig eller skriva för min skull. Jag accepterar och respekterar att ni är på ett annat sätt än jag. Jag säger detta även till Pender som klagar på att inläggen till trådarna är, enligt honom, tråkiga. Vad som är roligt eller tråkigt är individuellt, här har vi olika humor och vi är olika vad vi finner underhållande. Jag har mycket humor med i mina inlägg, den humorn går tydligen er förbi - vilket visar att det jag tycker är roligt och underhållande, det lägger ni inte ens märke till. Så vi är olika där. Och det är ju bra och positivt tycker jag att människor är olika, nog skulle ändå världen vara trist och tråkig om alla vore precis likadana?! :)

Kan vi nu återgå till Renault Clio som denna tråd handlar om? Det är förvisso smickrande för mig er återkommande uppmärksamhet gentemot min person, men denna tråd handlar ju ändå om Renault och inte om mig. :)

#13g • Uppdaterat: 2013-08-23 13:09
Raphael

Det som man kan tycka är lite tråkigt med Clion i Sverige är att motorutbudet är så begränsat jämfört med utomlands, men samtidigt kan man förstå att Renault vill satsa på de lösningar som de tror är mest populära.

#13h • Uppdaterat: 2013-08-23 19:57
Pender

Mcregor, visserligen håller jag med dej. Men delar inte problemet. Eftersom jag har en datamaskin, som låter mej sekundsnabbt skrolla förbi. Alla kommentarer på 20 rader, eller fler, hoppar jag över (Undantaget mina egna. Kul att läsa sej själv i tidningen.)

#13i • Uppdaterat: 2013-08-23 20:06
John2008

AL skriver: "Baserat på denna grunddata är det därför högst tveksamt att kalla en Clio för säker, eftersom det finns en stor risk för att man kör den fortare än gränsvärdet,...". Det finns egentligen ingen bil som kan kallas säker som körs över 70 km/h och uppåt. Som dessutom efterlevanden av skyltad hastighet ser ut i dagens Sverige, finns inte många "säkra bilar" ute i trafiken. Rätta benämningen vore ju "mer eller mindre säker".

Helt spontant skulle jag hellre välja att krocka med en ny Clio än en 10-15 år gammal SAAB eller Volvo.

Man undrar vad AL själv har för bil. Någon som vet?

#13j • Uppdaterat: 2013-08-23 20:19
Peugo

Volkswagen (skulle vara förvånad ifall han har något annat). ;)
Människorna borde börja leva på riktigt igen och sluta ta det säkra före det osäkra, världen är allt för tråkig annars också.

#13k • Uppdaterat: 2013-08-23 20:53
Peter E

Vi kanske kunde vaska fram AL.s och Raphael.s e-mail så kunde vi ge de till dom.. :)

Såg en Clio kombi idag...ganska trevlig att titta på.
Men jag håller mig till min VW, den är MYCKET trevlig, både att titta på(mitt tycke) och att äga/köra.

#13l • Uppdaterat: 2013-08-23 23:06
Pender

Lite lustigt är det allt med AL:s älgtjat. För ett antal år sedan läste jag, i en bilblaska, om dumma älgar, som antagligen inte läst den snillrike AL. Älgfånarna tog vägen genom vindrutan eller taket. Och struntade oförskämt nog i AL:s funderingar kring krockzoner och fordonsvikter. (Har en bekant som tog avsked till livet, efter att en obildad älg, trampat genom taket på hans 740-kombi.)

#13m • Uppdaterat: 2013-08-23 23:14
Pender

PS. Ska man vara rättvis, så är det inte AL som är ute och cyklar. AL kan ju inte rå för att älgar är långbenta. Dock vore det bättre om AL bytte ut älgar mot valrossar i sin propaganda för stora bilar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.