Nästa artikel
Här är Peugeots nya crossover 2008
Nyheter

Här är Peugeots nya crossover 2008

Publicerad 7 januari 2013 (uppdaterad 8 januari 2013)
Tidigare har den presenterats i form av flera koncept. Nu har Peugeot publicerat bilder på sin produktionsklara crossover.

Direkt efter att bilder läckt ut på internet i förtid via den franska sidan L' argus har nu även Peugeot officiellt släppt bilder på den lilla crossovern Peugeot 2008.

Modellen har förhandsvisats som koncept ett flertal gånger tidigare. Senast i raden var det på bilsalongen i Paris i höstas där den gulgröna Peugeot 2008 Concept stod parkerad.

Den produktionsklara modellen kommer att presenteras på bilsalongen i Genève i mars. Produktionsbilen är till utseendet ganska lik konceptet förutom några nedtonade detaljer.

Informationen om modellen är mycket sparsmakad men karossen mäter 4,16 m i längd. Här hittar vi led-belysning, panoramaglastak och ett utlovat stort bagageutrymme med låg lasttröskel. Fälgarna mäter 17 tum och vad gäller motorer kommer 2008 att erbjudas med en e-HDi dieselmotor och en 3-cylindrig bensinmotor. Koldioxidutsläppen hamnar från 99 g/km.

2008 kommer att tillverkas i Frankrike, China och Brasilien och enligt Peugeot är tanken att bilen förena en småbils köregenskaper med en suvs praktiska utrymmesfördelar.

Diskutera: Vad tycker du om Peugeot 2008?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2013-01-07 16:29
Peugo

Långt nere i *Tyska* kvalitetsundersökningar främst men även där i vissa (Dekra) är dom som bästa bilar.

#c • Uppdaterat: 2013-01-07 16:52
S-E S

Problemet med Franska bilar så som jag ser det är att du inte riktigt vet vad du får för kvalitet på just det exemplar du blir tilldelat!
Hade en Renault 14 som var problemfri i 18 000 mil och en Citroën CX diesel (1 års garanti!) som nära ruinerade mig på 9 000 mil, en Citroën Xantia som bara rullade på och en Citroën C5 (tidig modell) som var på uppdateringar i tid och otid. Sålunda: Hur är kvaliteten på Franska bilar? Fan vet!

#d • Uppdaterat: 2013-01-07 17:13
dogdex

Jag har jobbat med olika bilar i 30 år att både citroen peugoet är inga dåliga bilar det finns både dyrare bilar som BMW ingen bil jag vill ha och inte volvo eller ford det är rena kriget ock opel är ingen billig bil att äga japanska bilar över lag är väl som dom mesta andra bilar sen kan man ha tur med en bil men nästa krånglar jämnt det finns många roliga bilar som kunde tas in i Sverige tycker jag åker själv citroen min 5 mina barn åker det och jag vet att dom inte haft några större problem med sina bilar alla bilar har problem mer eller mindre.

#e • Uppdaterat: 2013-01-07 17:42
Irvor

Frågan är vad tycker du om Peugeot 2008 ?
Inte om franska bilars kvalitet.....
2008 bör väl närmast jämföras med Opel Mokka.
Vore intressant med ett test mellan dem och någon mer.

#f • Uppdaterat: 2013-01-07 17:43
erifog

intressant diskussion. Hehe. Titta gärna in på min blogg för lite info kring tysk kvalitet; i detta fall DSG och lackproblem. Men vårda språket.

www.bilradgivning.se

Jag tycker att 2008 ser betydligt sämre ut än alla de tre konceptbilar som den kommer från, varav de två senaste tydligen var ganska realistiska för produktion:

http://www.teknikensvarld.se/2013/01/06/37301/peugeot-2008-tidigare-an-tankt

#g • Uppdaterat: 2013-01-07 18:21
Raphael

Att påstå att en bil har dålig kvalitet innan tillverkningen ens har börjat är ett nytt lågvattesmärke och visar på den enorma oseriositeten hos vissa kommentatorer i detta forum. Jag förstår inte varför en ny bil från Peugeot plötsligt ska vara sämre än de senaste alstren - som 308 och 508 - som ligger bra till i undersökningar.

Gällande utseendet så anser jag att 2008 ser nästan precis likadan ut som de två senaste konceptbilarna, det är ju bara smärre detaljer som skiljer. Huvuddragen är precis de samma. Så jag förstår inte de som påstår att den ser sämre ut än konceptbilarna, då tycks det mig som att då har man inte sett de senaste konceptbilarna. Bilen är ju nästan oförändrad från senaste konceptet till produktionsfärdig modell. Den skiljer sig förvånandsvärt lite från konceptbilarna jämfört med andra tillverkares koncept...

#h • Uppdaterat: 2013-01-07 18:24
Gäst (ej verifierad)

Ser väl rätt småtuff ut men håller med om att det franska arvet inte syns så väl.

Men gillar biltypen med relativt små bilar med lite högre och rymligare kaross.

Och nog är det skönt att grodätarna övergett de överdimensionerade grillarna. Audi framhärdar dock fortfarande av någon anledning.

#i • Uppdaterat: 2013-01-07 18:30
Raphael

I England finns "relaibility index" och de bilar som är sämst är tyska premiumbilar som Audi RS6, Audi A6, Porsche 911, BMW M5, Mercedes SL, V-class och CL. (ja, Mercedes lyckas med bedriften att ha tre modellserier i bottenskiktet)...

Så, vill man ha dålig kvalitet så köper man dyra tyska bilar - helst Mercedes, men Audi och BMW duger också fint om man hellre har bilen på verkstad istället för kör den.

Själv så har jag valt franskt för jag förstår inte nöjet i att ha bilen stående på verkstaden. Jag kör nästan 2 500 mil om året och därför är det viktigt för mig med en pålitlig och driftsäker bil. Citroën uppfyller mina krav alldeles utmärkt, därför har jag haft tre stycken.

#j • Uppdaterat: 2013-01-07 21:55
Peugo

Håll er ifrån THP, TSI, DSG, för att nämna ett par, så är det väldigt liten risk för problem väljer ni vilken bil som helst. :)

Håll er också ifrån alla nya lösningar, speciellt gällande motorer. Tex. direktinsprutning kan låta som en självklarhet och ett måste men f*n vad den sotar maskinen (ventilerna), och det kan gå fort!

#k • Uppdaterat: 2013-01-08 00:25
Roy J

Jag tillhör också dem som gillar biltypen och den här ser trevlig ut. Lite anonym dock.
Lite osäker på kvaliteten. Och jag går ny inte på rykten, för såna vimlar det av bland alla fabrikat, utan på undersökningar - och de visar i det här fallet märkligt olika.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.