Nästa artikel
Volvo S60: Plus och minus
Webb-tv

Volvo S60: Plus och minus

Publicerad 15 februari 2012 (uppdaterad 25 augusti 2014)
Volvo S60 är komfortabel och körglad men har små utrymmen. Vi pekar ut plus och minus med modellen.

 

Volvo S60 testas i Vi Bilägare 3/2012 mot Audi A4 och BMW 320d. Tidningen utkommer den 21 februari och anländer hos prenumeranter från den 14 februari.

Diskutera: Vad tycker du om Volvo S60?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2012-02-15 12:21
Mistro

"Zmutch" : Vet inte vad du vill säga med din fortsatta argumentation?
Bilen ÄR trång och det framgår också utav artiklen och lämpar sig därför sämre till en familj.
Något som inte i folkmun är signitivt för en Volvo.
S/V60 placerar dessutom Folksam i gruppen: STORA BILAR och för dem som tror sig veta vad en stor bil innebär för rymligheten så kan man inte tillräckligt påpeka att S/V60 inte är en rymlig bil.

Vet inte om du hängde upp dig på kommentaren för att du ansåg att Volvo blev häcklat eller om du bara var rastlös eller nåt.....Faktum kvarstår dock att S/V60 är ett skämt då det kommer till utrymmen och det behöver man inte ha en särskilt stor familj för att inse.

#c • Uppdaterat: 2012-02-15 12:31
Hackenbush

Precis min åsikt Mistro men det var tydligen inte ok att säga här.

#d • Uppdaterat: 2012-02-15 12:39
Zmutch

Den är ju inte lanserad som en stor familjekombi varför ska man då hugga på den som trång och dålig familjebil?

Sen när var folksam bestämmande för vilken typ av målgrupp bilen har?

#e • Uppdaterat: 2012-02-15 14:39
Mistro

Var någonstans kan man läsa om att Volvo kallar S/V60 för mellanklassare då?
Blev själv förvånad över Folksams "klassning" ( som så många gånger förut ) men faktum kvarstår att bilen till ytan är hyfsat stor,även om den är kortare än den längsta "mellanklassaren")

När Volvo i sin reklam sedan dessutom nämner orden V60 och rymlig i samma mening så uppfattar jag detta som att det finns en källa till missförstånd.

Benar man upp dina ord så kvarstår trång = dålig familjebil= korrekt ,...att bilen skulle vara dålig ur något annat perspektiv har inget nämnts.
P.s bilen utrymmen har inget att göra med mitt eller ditt intresse för Volvo över lag ... :)

#f • Uppdaterat: 2012-02-15 15:00
Zmutch

fråga om var dom klassar den som mellanklass är ju en ganska lätt fråga att vända tex vart har dom sagt att det är något annat?

Nog om det, att kalla den rymlig gör jag inte heller. Min poäng i det hela är grejen att dra alla över en kant och säga att det inte är en familjebil när den gott och väl funkar kanon som familjebil.

#g • Uppdaterat: 2012-02-15 19:09
Pender

Som Mistro tycker jag det är bäst om Smuts håller tyst. Visserligen har rätt i det mest han skriver. Men han har så ful signatur.

#h • Uppdaterat: 2012-02-15 20:16
Mr. T

Att V60 skulle lämpa sig dåligt för en familj håller jag inte med om. Vi har en V60 och är två vuxna och två barn (3 och 6 år gamla). Vi tycker bilen fungerar alldeles utmärkt som en familjebil. När vi köpte bilen så resonerade vi så att vi köper en takbox som vi kan använda de få gånger vi behöver lasta rejält. Efter ett år med bilen så har ingen takbox inköpts då vi till dags dato inte har behövt mer bagageutrymme än vad bilen erbjuder.

Trång inuti håller jag inte heller med om. Jag är 196cm och frugan, 175cm, sitter alldeles utmärkt bakom mig när jag kör, och då har jag stolen i det läge jag vill, inte framflyttad för att ge mer plats bakom.

#i • Uppdaterat: 2012-02-16 12:51
Mr. T

Det beror väl helt på vad man lägger i begreppet rymlig? För mig är en rymlig bil en där vi alla fyra med lätthet får plats och får med oss det bagage vi behöver. Varför betala för massa utrymme man använder på sin höjd en dag om året, det är ju det man har dragkrok till.

#j • Uppdaterat: 2012-02-17 10:32
Mistro

Förstår att S/V60 är tillräckligt rymlig för dem som köper den,för annars skulle de ju inte ha sålt så bra.
Lite mer förvånadsvärt är det att så många har gått ifrån V70 till V60..?
Måste ju bero på att många har insett att de inte behöver så mycket plats.
Tycker ändå att din slutkommentar "Mr.T" haltar något:
"Varför betala för mer utrymme än vad man behöver"? ...En V70 kostar inte mer och det finns en uppsjö med bilar som är långt mycket billigare än V60 och som har det utrymme som ni behöver.
Gillar man ett fabrikat och en modell och inte behöver att ta hänsyn till varken ekonomi eller hur praktisk bilen är ...ja då är ju läget ett helt annat.

V60 är en snygg bil och jag gratulerar er till ert val då ni är nöjda med detta,
vilket är det viktigaste för er.
( antar att ni inte har en Leonberger som vill följa med ibland och som kan försvåra ens bilval något ;)

#k • Uppdaterat: 2012-02-17 11:04
Mr. T

"Tycker ändå att din slutkommentar "Mr.T" haltar något:
"Varför betala för mer utrymme än vad man behöver"? ...En V70 kostar inte mer och det finns en uppsjö med bilar som är långt mycket billigare än V60 och som har det utrymme som ni behöver."

Ja så är det ju naturligtvis. Det finns massor med bilar som är billigare än en V60 som erbjuder mer utrymme, inklusive en del V70-modeller, men efter att ha haft en V70 i två år så ville vi ha någonting nytt, och efter att ha provkört de bilar som var intressanta för oss (Volvo V60, Audi A4, BMW 3-serie) så fastnade vi för V60. Vi insåg helt enkelt att det extra utrymmet i V70 inte motiverade att köpa en ny sådan då vi väldigt sällan behövde det extra bagageutrymmet, speciellt när dottern växte ur liggvagnen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.