Nästa artikel
Toyota Yaris blir hybrid i vår
Nyheter

Toyota Yaris blir hybrid i vår

Publicerad 11 januari 2012 (uppdaterad 11 januari 2012)
Toyota gör sig redo att lansera den första lilla fullhybriden i Europa. Toyota Yaris Hybrid kommer att finnas på marknaden i vår.

Toyota kommer att presentera Yaris Hybrid på bilsalongen i Genève i mars i år. Bilen kommer enligt Toyota själva att bli den första fullhybridmodellen i B-segmentet som säljs på den europeiska marknaden.

Toyota Yaris Hybrid får en något komprimerad version av fullhybridsystemet som redan finns i andra Toyotamodeller, exempelvis Auris Hybrid. Vikten på motorsystemet har sänkts med 20 procent genom att en 1,5-litersbensinare kombineras med en kompaktare elmotor.

Systemet ger en effekt på 100 hästkrafter samtidigt som det i likhet med många andra hybrider erbjuder möjligheten att köra utsläppsfritt. Luftkonditionering och automatlåda medföljer som standard.

Genom att placera bensintanken och batteriet under baksätet har Toyota lyckats behålla passagerar- och bagageutrymmet som finns i tidigare versioner av Yaris. Utseendemässigt påminner Yaris Hybrid om tidigare versioner av Yaris, men den har också några unika kännetecken.

Försäljningen kommer att inledas strax efter premiären på bilsalongen i Genève i mars.

Diskutera: Vad tycker du om Toyota Yaris Hybrid?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2012-01-11 14:37
Granlund (ej verifierad)

Riktigt snygg och smart bil.
El är bäst, bensin när bra. Diesel har farliga partiklar, etanol borde förbjudas(konkurrerar med matproduktion) och biogas är livsfarligt.
Toyota rules.

#c • Uppdaterat: 2012-01-11 15:01
Martin Karlsson

Visst är biogas livsfarligt....

#d • Uppdaterat: 2012-01-11 15:17
Swenssons

Ungefär lika farligt som etanol....

#e • Uppdaterat: 2012-01-11 15:19
mcregor (ej verifierad)

Martin Karlsson: Är inte helt säker på att Toyota numera är lika "fördömande" gentemot etanol - dom forskar ju rätt ordentligt i effektiva processer att framställa detta bränsle - http://www.toyota.se/about/news_and_events/2011/cellulosa-etanol.aspx

#f • Uppdaterat: 2012-01-11 15:21
Simon no1

Mycket agressiv front, betydligt häftigare än den vanliga.... gött

#g • Uppdaterat: 2012-01-11 15:41
Martin Karlsson

mcregor det var nog närmare 10år sedan jag läste detta om etanol från Toyota att så som man utvinner etanol nu som man gjort så är inte detta ekologiskt hållbart i ett globalt perspektiv. Så på så vis menade man att inte etanolen kommer att frälsa världen.

Men visst är det bra att man forskar vidare med etanol för att få det mer hållbart globalt. Därav anledningen att man forskar vidare kan man tro. Men det är det inte som etanol framställs nu fullt ut. Även om många tycks tro det fortfarande.

#h • Uppdaterat: 2012-01-11 18:01
Thommys

"Vad tycker du om Toyota Yaris Hybrid?" Svårt att tycka så mycket när varken pris eller förbrukning redovisas, eller hur långt man kan köra på bara batteriet.

Däremot så vet jag hur hemsk grillen är jämfört med normala Yaris. Varför ska hybrider alltid sticka ut, åt fel håll? Sen kan man ju undra om denna har samma rostskydd som den vanliga Yaris och i så fall är det dåligt.

#i • Uppdaterat: 2012-01-11 18:02
Mistro

Yaris HSD lär nog tyvärr inte kosta under 200.000kr i en version som någon kommer att köpa.
Bara att snegla på vad Yaris kostar så ser man hur prisbilden snabbt ändras med lite utrustning.
Har sagt det tidigare att jag inte förstår hur Toyota hade tänkt att få ihop prisbilden på sina bilar när det även skall lanseras fler Hybrider.

Troligtvis så kommer Auris att förefalla än mer vettigt prissatt... ( bortsett då ifrån missen med bagaget )

#j • Uppdaterat: 2012-01-11 19:44
Martin Karlsson

Håller med signaturen Mistro om att Yaris Hybrid kommer inte att kosta under 200000kr. När en bättre utrustad vanlig Yaris kostar ca 210000kr. Då bör hybrid Yaris kosta något mer eller runt 210-220000kr eller är jag helt fel ute?

Annars måste jag säga att Yaris helt klart tillhör toppskicktet vad gäller småbilar. Förstår inte att så många är så negativa. Men visst Yaris är inte billig,hade någon räknat med det när det är en Toyota.

#k • Uppdaterat: 2012-01-12 00:03
Hanzzon

Jag tror inte att en låg närbild på fronten ger bilens utseende riktigt sin rätt, ser man normalare bilder ser den ut att kunna bli betydligt snyggare än från denna låga närbild som Vibilägare visar på fronten.
Denna ser i stället riktigt lovande ut i mina ögon och den snyggaste och kaxigaste Yarisen jag sett hitills i mina ögon åtminstonde: http://www.toyota.se/innovation/design/concept_cars/yaris_hsd/index.aspx

Bra att man nu lyckats få ner storleken såpass på batteripaketet att det inte äventyrar bilens utrymme det minsta jämfört med vanliga Yaris, det är ett stort plus jämfört med tex Auris HSD som ju har betydligt mindre bagageutrymme än vanliga Auris vilket är en stor nackdel!
Auris HSD kostar för övrigt 229 000kr med pluspaketet och Yaris HSD lär bli klart billigare (ska vi gissa runt 20-25 000kr?) och kanske inte blir så grymt dyr med tanke på automatlådan och den övriga standardutrustningen som ingår på HSD-versionen jämfört med vanliga Yaris och den förmodat klassledande förbrukningen blir riktigt spännande att se!
Någon som vet vilken bensinbil har den lägst deklarerade förbrukningen (blandad körning) i denna storleksklass i dag?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.