Senaste aktivitet

"Hackenbush" har kommenterat på "Nya Mini Countryman – nu med laddsladd"

GPS-test: Navigator i telefonen

Webb-tv

Vi testar den nya tidens GPS – navigationsprogram för mobiltelefonen iPhone. De gör sitt jobb men har en nackdel.

 

Läs hela testet av tre konventinella GPS-navigatorer och två mobiltelefonapplikationer i Vi Bilägare nummer 18/2010. Tidningen finns i butik från 21 demceber och kommer till prenumeranter några dagar innan.

Diskutera: Vad tycker du om GPS-navigatorer för mobiltelefonen?

Kommentarer

#60
2011-01-18 20:09

PS. Efter jag, och ett par till, provat Aura ett tag till, inser jag att den håller hyfsat hög klass. Hur som helst, är den riktigt prisvärd, om man vill behålla sin befintliga mobil (med aGPS.) Ryktesvis har jag hört att nya Nokia C7 är en bra kombination av smarphone/GPS. Visserligen ingen Iphone. Men också i en helt annan prisklass.

#59
2011-01-18 19:57

Som jag skrivit tidigare. Man får vad man betalar för. Om man betalar för Iphone, lär man få en Iphone. Om man betalar för en Nokia 5230 (typ 15% av priset för en IPhone inkl. allt GPS-extra) så får man bara en 5230.
En medelväg är GarminAsus A50. Mer avancerad än 5230, men en tredjedel av priset för Iphone.
Rådet att hålla sej till Google, är utmärkt för de som bara kör i Sverige. Utomlands funkar det inte alls. (Internetbaserat.)

#58
Anonymous1
2011-01-17 18:27

Jag jailbreaka min Iphone 4 och kunde då ladda ner Tomtom gratis. Nokia är helt efter när det gäller smartphones och kan inte konkurrera med Iphone/apple, HTC Desire HD ligger närmast men även där känns menyerna efter fingret upplever jag. Vill man inte vara en bad boy och jailbreaka kan man lika gärna köra med google maps som redan finns i mobilen och som funkar jättebra.

#57
Anonymousx2
2011-01-17 18:19

Finns ett ypperligt gratisalternativ, bara googla på "waze"

#56
2011-01-09 09:15

PS. Ska man gå i svenska städer så är den gratis Google-navigation som finns i telefonen helt överlägsen Aura. Bl.a. fattas en massa adresser hos Aura. Det verkar lite EPA.

#55
2011-01-09 08:58

Provade Aura på vår X10. Så här tyckte jag (OBS, det är en data-teknisk idiot som tycker):
1. Funkade smidigt online. Provversionen fick jag inte att funka alls offline.
2. Visade avstånd fågelvägen. Eftersom jag inte har helikopter, så blev avståndsfunktionen av nära noll värde.
3. Europa kostar 60€. 15 länder plus några typ Andorra kostar 40€. Men för mej fattas då t.ex. Grekland.
4. Väldans tjocka, klumpiga färdmarkeringar på kartan.
5. Hade en del skojiga extrafunktioner utöver basic-navigation.
6. Röstguidningen skedde inte nån goldenvoice direkt.
Min slutsats: Nokias gratis-GPS är bättre. Men har man ingen GPS-Nokia, så kanske Aura är ett alternativ. Jag ska söka vidare för X10:an.

#54
Örjan Sjölin
2011-01-05 12:41

Jag har testat det superbilliga programmet för Iphone, som inte kostar mer än 38:-// Och då kan man knappast förvänta sej någonting alls. Jag jämförde på samma sätt som Vi Bilägare, så jag körde samtidigt med en stor GPS av märket Navigon. Min erfarenhet är att storleken på Iphone räcker, men att den stationära GPS:n är snabbare än den billiga appen. Däremot visade dom oftast samma vägval, då de inte gjorde det var det oftast den billiga versionen som stämde med verkligheten. Så en helt rättvis och jämförande bild är svår att ge. Ibland är den ena bättre, och ibland den andra. Men om man ändå har en Iphone så finns det väl ingen anledning att låta bli att ladda ner den superbillega GPS:n, den var smidig att ha med då jag vandrade i London-det hadu ju inte gått med den stora GPS:n - Så varför nöja sej med bara en? Det krävs två för en tango!

#53
Anonymous
2011-01-02 17:08

ViB har satt navigatorn fel.
.
Den ska INTE sitta mitt i rutan som ett par tärningar!!! Hoppas det inte är några andra ungar än dina egna som spriger ut framför bilen, för att du inte ser dem pga. navigatorn.
.
En navigator ska alltid sitta vid A-stolpen så nära instrument panelen för att skymma vägbanan så lite som möjligt.
.
Konstigt att en stor tidning som ViB missar detta???

#52
2010-12-24 00:13

Conny, "det kostar inget", är nåt som smarta säljare brukar svänga sej med. I ditt exempel så kostar kartor plus navigation. Plus uppdatering av kartor. Och går vi utanför Norden och Europa, så kan "kostar inget" bli rätt mycket. Dessutom plus bilhållare. (Allt jämfört med Nokia.)
Men trots kostnaderna så ska jag testa Sweenys tips. Som var bra mycket billigare än respektive mobilfabrikats egna förslag.

#51
Conny Carlsson
2010-12-23 11:28

Om du skaffar ett navigations-program till Iphone så funkar den som en vanlig GPS. Du är inte uppkopplad på tele-nätet, kartorna finns i programmet! Det är ingen A-GPS utan ett fullvärdigt kart-program! Med andra ord, DET KOSTAR INGET! Jag använder FALK som kostar 469 kr, är 1,7 Gb och 40 kartor i Europa. Om du vill ha en billig navigator så finns det för 38 kr, svensk. Och jag gillar inte diskussionen om vilken mobil som är bäst...

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera

Gratis nyhetsbrev!

Testa vårt nyhetsbrev för att inte missa de viktigaste händelserna. Din epostadress är allt som behövs.

Du kan när som helst välja att inte ta emot fler och din adress säljs givetvis inte vidare till någon annan.

Stäng Prenumerera på vårt nyhetsbrev: