Bild
Nästa artikel

Så ska Volkswagen undvika olyckor

Webb-tv

Volkswagen utvecklar system som ska hjälpa föraren, men inte ta kontrollen. Se filmen från vår intervju med Volkswagen chassichef.

Kommentarer

#1
2013-09-17 10:16

2:20 in i filmen kan man se displayen visa att bilen är en automatväxlad bil som kör på ettans växel i 84km/h.Varvräknarnålen har inte nått 3.500rpm.
Kanske en prototyp där inte alla funktioner fungerar som de skall, men man undrar ju om komplexiteten i systemen kommer att fungera i verkligheten.

#2
2013-09-17 15:32

Ett antal bilfirmor jobbar redan med självkörande bilar som bygger på denna typ av system. Hade de inte redan sett att systemen fungerar hade de knappast gått vidare med detta.

Själv tror jag benhårt på att "antiolyckssystem" är framtiden och kommer minska olyckorna och/eller olyckseffekterna på "populationsnivå".
Anser mig själv vara en rätt bra förare men totalkvaddade min bil p.g.a. 1 sekunds ouppmärksamhet. Hade jag haft ett system som detekterat att jag höll på att svänga ut framför en annan bil och bromsat åt mig så hade olyckan aldrig skett.

#3
2013-09-17 17:27

Jag undrar var kolonnkörningsssytemet har tagit vägen? jag menar den där man kör in i en kolonn och låter sedan automatiken ta över helt för resor på t.ex motorvägar. När man sedan kommer fram till destinationen så föraren uppmärksammas föraren som sedan ger klartecken för bilen att köra själv ut från kolonnen, varvid föraren tar över
.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.