Gästbok

Gästbok

Kommentarer

#1
2015-11-03 21:19

Intressant häxjakt på VW-gruppen. En stilla fundering till de enorm negativa kommentarer kring VW är om det är Volvofantasterna som passar på att kasta in extra bränsle på brasan. Har själv haft ett antal nya Volvobilar och jag kan inte med handen på hjärtat säga att Volvo har en låg felfrekvens (felfria), dvs det vi anser är bra kvalitet. VW-gruppen är lika viktig för Europa, som Volvo AB är för Sverige.
Att VW fuskat med mjukvara är oförsvarbart, men allvarlighetsgraden hur stor är den? GM med hundratals skadade & döda i bilolyckor med koppling till fordonsfel är detta allvarligare? Verkar som Volvo har den sämsta avgasreningen av alla bilar i verklig trafik, 20 ggr högre gjort kraftiga "cost cuttingar" i sina produkter i syfte att klara teoretisk test men värdelös rening i verkligheten. Är det värre fusk att göra en programvarusnutt som gör jobbet i labbet eller en dålig hårdvara som är riktigt dålig i verkligheten men som klarar labbet? Jag anser att det är förkastligt med båda två teknikvalen.
Alla som vet hur produktutveckling-inköpsavdelningar fungerar vet att GM +Fiat/Chrysler +Ford + övriga biltillverkare gör riskanalyser på nya och billigare bilkomponenter, där dödsfall och miljö ger höga risktal men trots detta chansar. Är det inte detta fusk också? Spela med människors liv och eventuella invalidiseringar på grund av besparingar på någon cent?
I detta perspektiv anser jag att VW får ta onödigt mycket "stryk" bland media och kommentarer.
Är det ok att ett bilföretag ägs av en knarkkartell, i syfte att legitimera sina insatser/utdelningar? Är det ok att en bilfabrikant ägs av en av de värsta diktaturerna i världen i syfte att legitimera insatser/utdelningar ? Borde inte Volvo granskas lika kritiskt utifrån ett uppförandekodsperspektiv ?
Framtiden får utvisa vad som är rätt eller fel i och med att värdegrunden ändras över tiden.
Viktigaste målet måste vara att få ned CO2 utsläppen och straffbeskatta SUV-bilar med hög verklig förbrukning. Enda styrmedlet att politiken tar sitt ansvar för att få jorden beboelig även för framtida generationer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.