Nästa artikel
BMW vill expandera i-serien
Nyheter

BMW vill expandera i-serien

Publicerad 17 april 2013 (uppdaterad 17 april 2013)
Än så länge har varken BMW i3 eller i8 rullat in i bilhallarna. Men BMW planerar redan för hur man ska expandera modellserien.

Den helt eldrivna BMW i3 kommer att premiärvisas i produktionsklart skick på bilsalongen i Frankfurt och når bilhallarna i slutet av året. Senare kommer även hybridsportbilen BMW i8. Men trots att BMW inte har släppt någon av i-modellerna än har man redan planerat för hur serien ska expanderas.

Det är en källa inom BMW som säger till brittiska Autocar att det finns flera oanvända siffror i i-serien och att det finns rum för fler medelstora bilar. Bland annat planerar man en modell som kan bygga på BMW-konceptet Active Tourer.

Sannolikheten är stor att BMW i3 kan följas av en version som är sportigare och mer stylad. Troligtvis blir det dock inte aktuellt att erbjuda fyrhjulsdrivna versioner i stil med X3 och X5.

Både BMW i3 och i8 ses som två modeller i de extrema ändarna av skalan, där BMW i3 är en helt eldriven bil anpassad för stadstrafik och i8 är en sportbil som drivs av ett hybridsystem. I framtiden planerar BMW även att erbjuda modeller däremellan, men först ska man utvärdera mottagandet för i3 och i8.

Det är också sannolikt att delar av tekniken som används i i-modellerna hittar in i BMW:s vanliga modellserier. Bland annat är hybridsystemet som finns i i8 ett alternativ.

Diskutera: Hur ser du på BMW:s planer att expandera i-serien?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.