Lista: 8 härliga fikaställen i Sverige

Lista
Det kryllar av trevliga kaféer och matställen i Sverige. Så dra i handbromsen och ta en paus. Här är åtta smultronställen som förgyller resan.

Kommentarer

#1
2015-07-23 16:20

Jättetrevliga platser! Underligt nog är samtliga dessa lokaliserade till östra sidan av detta avlånga land?! Det skulle uppskattas (tror jag) av många att få tips på fikaplatser i sydvästra, västra, mellersta och norra Sverige också!
//Skaraborgaren

#2
2015-07-23 17:57

Fler tips påfikaplatser i Säffle också, tack! Diskriminering är vad det är.

#4
2015-07-23 22:10

Jag får allt hålla med Alphonse om att det det var väldigt mycket av östra Sverige ...

#6
2015-07-24 09:40

ck, jag har aldrig varit i Östersund när det varit 25 grader varmt, det har alltid varit kallt och blåsigt vid mina besök, så jag tror dig inte :o).
Nu var ju det här bara några förslag och det kommer kanske fler över andra delar av Sverige.
Men 98;- för en överskattad räkmacka, som ett ställe här vill ha, tycker jag börjar likna ocker!

#7
2015-07-24 13:30

Håller med om den geografiska koncentrationen till östra delen av landet.

Kanske kommer några delar till i artikelserie, t.ex.

Lista: 8 härliga fikaställen i Sydsverige.
Lista: 8 härliga fikaställen i Västsverige.
Lista: 8 härliga fikaställen i Mellansverige.
Lista: 8 härliga fikaställen i Norrland.

#8
2015-07-24 16:40

Tips ett: Korså bruksherrgård tre mil nordöst om Falun visade sig ha fantastisk lunch!! Minus är få val, men vad gör det? Men också tårtbuffe i superklass för den kaffesugne. Visst är det lååångt ute i skogen, men skulle Guide Michelin lyckas hitta dit ska jag äta upp min mössa om de inte får en WhiteGuide-plakett att spika upp! Herrgården visar upp en lätt kitchig miljö i en fantastisk del av världsarvet Falu gruva med en lancastershiresmedja. Tips två är också inom världsarvet Falu Gruva. Stabergs barockträdgård med kafe/restaurang ca 1 mil öster om Falun. Trädgården är ok men ingen jättehöjdare. Men maten och miljön är mycket bra. Kanske inte Michelinklass men en av de absolut bästa ställena att luncha på i Falun.

Hej!

Våra annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta göra det vi gör. Så vi vore tacksamma ifall du kunde stänga av adBlocker!