Nästa artikel
Volvos fortsätter att backa: "En betydande förlust"
Nyheter

Volvos fortsätter att backa: "En betydande förlust"

Publicerad 25 juli 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Motgångarna fortsätter för Volvo PV. Under årets andra kvartal gjordes en förlust på drygt 720 miljoner kronor. Därmed fortsätter raset för företaget.
- Det är fortfarande en betydande förlust, säger Volvo PV:s vd Fredrik Arp till TT.

På torsdagen släpptes siffrorna på Volvo Personvagnars andra kvartal i år. Och det var långt i från en glädjande rapport som presenterades. Volvo PV gjorde en förlust på 120 miljoner dollar, drygt 720 miljoner kronor, enligt Fords delårsrapport.

Därmed har Volvo förlorat omkring 1,6 miljarder kronor i år. Skälen till förlusten ska enligt Fredrik Arp vara en kombination av låg dollarkurs, ökade priser på drivmedel och råvaror samt lågkonjunkturen på den nordamerikanska marknaden. Men Volvos vd tror ändå på en förbättring av resultatet i höst.

- Det är fortfarande en betydande förlust. Arbetet fortsätter med att både gasa och bromsa. Bromsa såtillvida som vi redan har lanserat ett sparpaket där vi under hösten drar ner kostnaderna ytterligare, säger Volvo PV:s vd Fredrik Arp och fortsätter:

- Och gasa såtillvida som vi fortsätter leverera en mängd ny teknik när det gäller att dra ner bränsleförbrukningen i våra bilar, och samtidigt kommer vi med en helt ny produkt i höst som kommer att påverka resultatet framför allt i fjärde kvartalet positivt.

Ola Andersson

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.