Nästa artikel
Volvon som jagar bovar i Australien
Nyheter

Volvon som jagar bovar i Australien

Publicerad 2 februari 2015
Volvo S60 Polestar är en av bilarna som testas av den federala polisen i Australien.
En Polestar-trimmad Volvo S60 utvärderas just nu av federala polisen i Australien. Drygt 300 hästkrafter och fyrhjulsdrift kan göra den svenska prestandavagnen till en lovande aspirant.
Den federala polisen i Australien letar efter nya arbetsfordon, under de kommande 12–18 månaderna testas därför olika bilmodeller.
 
En av aspiranterna
till jobbet är en Volvo S60 som optimerats av Polestar. Bilen är inte obekant I Australien, den fabrikstrimmade Volvo-sedanen har funnits i landet sedan sommaren 2013 då landet utsågs till pilotmarknad för S60 Polestar.

Volvons svenska Haldex-fyrhjulsdrift är en av de detaljer som Australiensiska polisens trafikdivision är intresserade av att utvärdera. Just nu utgörs deras flotta av bland annat av bakhjulsdrivna Holden Commodore.
 
Diskutera: Vilken bil tycker du skulle vara den ultimata polisbilen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-02-02 17:39
Audi A5 SB

Jag tror att Peter i Sydney får hålla igen på gaspådraget i sin Hyundai H-1 i fortsättningen;-)

#2 • Uppdaterat: 2015-02-03 11:21
Peter i Sydney

Kul att man tittar på Volvo igen. Det har man gjort tidigare. För några år sedan så provade polisen i Canberra två S40. Dock blev inget mera den gången. Är det AFP som utvärderar så är åter igen i Canberra. Så det kommer inte att störa min framfart nämnvärt. Att bilen på bilden har NSW plåtar beror nog på att Volvo Australia ligger i Sydney. Då är mc poliserna ett större problem.

#3 • Uppdaterat: 2015-02-03 13:14
Peter i Sydney

Man har nog så smått börjat se sig om ersättare till dagens Falcon, Commodore och Camry när samtliga dessa gått till bilhimlen 2017.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.