Nästa artikel
Volvo XC90 uppdateras
Nyheter

Volvo XC90 uppdateras

Publicerad 25 februari 2019 (uppdaterad 25 februari 2019)
Sitt fem, fyra, sju eller sex stycken i suven som blir mildhybrid.
Volvo förnyar flaggskeppet XC90. Utseendemässigt innebär det nya färger, till exempel ”Thunder Grey” och ”Birch Light Metallic”.  Grillen har fått ny formgivning och fälgarna har förändrats.

För första gången kan XC90 köpas med sex stycken sittplatser. Bilen kan också fås som femsitsig, sjusitsig eller lyxiga Excellence-varianten med plats för fyra. Det finns en ny klädsel med ullinblandning.
Infotainmentsystemet, som tidigare bara haft stöd för Appletelefoner och CarPlay, är nu också Android-vänligt i form av Android Auto. Säkerhetsfinessen Oncoming Lane Mitigation är ärvt från småsyskonet XC60 och griper in och styr om det finns risk för kollision med en mötande bil. 

Volvo XC90 blir först ut med drivlinealternativet ”B”. Det är namnet för Volvos mildhybridsystem där diesel- eller bensinmotorer får elektrisk hjälp av ett 48V-system som tar tillvara på energin som produceras vid inbromsning. Det nya brake-by-wire-systemet hjälper till att sänka bränsleförbrukningen med upp till 15 procent, enligt Volvo.

Uppdaterade XC90 börjar tillverkas vid Torslandafabriken i maj och går att beställa nu. 

Diskutera: Vad tycker du om Volvo XC90?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.