Nästa artikel
Volvo satsar mer på uppkoppling
Nyheter

Volvo satsar mer på uppkoppling

Publicerad 14 mars 2017
Volvos arbete med det uppkopplade systemet Volvo On Call fortsätter. Nu presenteras de senaste uppdateringarna i systemet.
Volvoägarna har tagit till sig av den nya tekniken och Volvos smartphoneapp är en av de mest använda i dag. För att möta kundernas önskemål lägger Volvo nu till ytterligare funktioner och passar också på att lansera en ny design för appen. 

– I takt med att vi lär oss mer om hur våra kunder interagerar med vårt användargränssnitt förfinar vi logiken och designen för att göra det ännu lättare att använda samtidigt som vi förbättrar utseendet. Det uppdaterade gränssnittet fokuserar på navigationsupplevelsen i bilen, vilket är en av de främsta tillämpningarna, säger Ödgärd Andersson, Vice President för Programvara och Elektronik på Volvo Car Group.

Bland annat kommer appen nu att kunna hjälpa Volvoägare att hitta sin bil på parkeringsplatser och synka telefonens kalender med navigationssystemet. Funktionerna kommer att fungera även på de bilar som redan nu finns ute i trafiken, åtminstone de som är kompatibla med Volvo On Call och byggda tidigast 2012.

– Det här är bara början. Vår utrullning av en av de mest omfattande och kundrelevanta tjänsterna i branschen växlar nu upp, och du kommer att kunna se fler praktiska och tidsbesparande tjänster som erbjuds Volvo Cars kunder de närmaste månaderna, sa Björn Annwall, Senior Vice President Global Consumer Experience på Volvo Car Group.

Diskutera: Använder du någon app för din bil?

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-03-14 19:48
Mattse

Volvo borde fixa sina nuvarande mjukvaruproblem innan de går vidare med något nytt. Pratar man med ägare till nya S/V90 och lyssnar på diskussioner på forum så verkar de ha en hel del problem med slött infotaiment, system som låser sig och batterier som laddar ur. Det är väldigt många som tvingats återställa systemet genom att öppna huven och lossa på batteriets pluspol för att bilen överhuvudtaget ska fungera igen. Inte speciellt premium. Kanske kan den nya appen innehålla en virtuell pluspol som kan lossas från mobilen, så slipper bilägaren i alla fall kliva ur och meka under huven.

#2 • Uppdaterat: 2017-03-14 21:29
ogren

Volvo har verkligen haft många mjukvarubuggar. Jag har själv en V90 och sett flera av dem, men som tur är inget allvarligt. Men sedan slutet av januari är de värsta fixade. Jag har själv fått min bil uppdaterad och den fungerar bra nu.

#3 • Uppdaterat: 2017-03-14 23:56
Farbror Blå

Jag tycker det är ganska självklart att en lagändring sker, men det är som somliga menar mycket annat som är obra att göra bakom ratten. Ser dagligen folk som dubblar med telefonen, men många gånger svårt att göra något då man ska vingla kraftigt eller orsaka en olycka för att bli lagförd för mobilanvändandet. Likställ mobilpillrande med att köra mot rött ljus 3000:- och indraget körkort.

#4 • Uppdaterat: 2017-03-15 07:16
Pedal

Farbror Blå ! Rätt ! - Att bli påkörd bakifrån tillhör "vardagsmat" idag tydligen. Politiker, Polis, Försäkringsbolag - Ta ert ansvar.
England ett föredöme.

#5 • Uppdaterat: 2017-03-15 10:37
Hackenbush

En ny bil som styrs av mobiltelefonen kommer jag aldrig att köpa.

#6 • Uppdaterat: 2017-03-15 16:26
rikast

Det kvittar om det är hands-free, det är samtalet som tar kapaciteten. Det finns en anledning till att piloter slutar prata privatsaker från 10000 fot till landning. Hjärnan är inte gjord för två saker samtidigt, den skiftar fram och tillbaka mellan samtal och trafikfokus. Vissa kan prioritera bättre än andra och sluta lyssna när trafiken så kräver men långt ifrån alla. Visst det är ändå värre att sitta med en lös telefon i ens handen men att påstå att mobilsamtal är säkra om de sker hands-free är trams.

#7 • Uppdaterat: 2017-03-16 09:11
LennartJ

Nu undrar jag ifall vissa av er vet vad ni skriver om? Nu har jag ingen Volvo, men antar att det är motsvarande funktioner som jag har i min VW. Det är absolut inget som jag använder i bilen, utan det jag främst använder mobilen till är att sätta på värmen i bilen strax innan jag skall åka. Kolla att jag verkligen låste bilen, laddning mm. Används enbart när jag är långt från bilen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.