Nästa artikel
Volvo S80 får utmärkelse i USA
Nyheter

Volvo S80 får utmärkelse i USA

Publicerad 23 december 2013 (uppdaterad 23 december 2013)
Volvo S80 får utmärkelsen Top Safety Pick+ 2014 av amerikanska IIHS, efter att bilen klarat sig bra i institutets senaste krocktester.

Volvo S80 utmärks med Top Safety Pick+ 2014 av IIHS efter att bilen klarat institutets nya krocktester. Från och med 2014 bedöms bilarnas system för att förhindra frontalkrockar, ett test som inkluderas i årets Top Safety Pick+.

Volvo S80 gjorde bland annat bra ifrån sig i testet av frontalkrock med liten överlappning, där 25 procent av bilens front träffar en 1,5 meter hög stålkonstruktion i 64 kilometer i timmen.

– Vår säkerhetsbur har en robust utformning och tillverkas i olika stålkvaliteter. Det nya testprogrammet från IIHS bekräftar den krocksäkerhet som den här lösningen erbjuder, säger Thomas Broberg, säkerhetsansvarig på Volvo.

Volvo har tidigare klarat sig bra i IIHS krocktester. Till exempel utmärktes S60, XC60 och XC90 till Top Safety Pick+ 2013.

Diskutera: Hur ser du på att Volvo S80 får Top Safety Pick+?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-12-26 06:19
SKF

Resultatet är inte särskilt förvånande, även om S80-modellen väl nu får anses vara gammal. Överlag så gör Volvo de krocksäkraste personbilarna. Oavsett vem som gör krockproven och hur de är utformade så klarar sig de olika Volvomodellerna mycket bra - även gamla XC90. Volvo faller inte igenom i krockproven, vare sig med någon dålig bilmodell eller om provutförutsättningarna ändras, så som Mercedes, BMW, Audi och andra bilmärken ibland gör.

#2 • Uppdaterat: 2013-12-28 13:10
Hackenbush

Precis kapten och just speciellt i Usa är säkerhet givet för har inte bilen rätt säkerhet så stäms biltillverkaren på hur många miljoner som helst om det skulle ske en olycka med personskador, så där tror inte jag heller att Volvo vinner poäng på att slå på trumman för sin säkerhet.
I Usa vill man ha bilar med gott om plats i (inte som i V40 och V60) och det skall finnas massor av plats att lägga av hamburgare och stora läskflaskor lite här och var. Det skall gärna vara V8 motor i bilarna och fjädringen skall vara "klassikt" amerikansk. Volvo har inget av detta, möjligen kunde en förlängd S80 med V8 platsa i Usa.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.