Bild
Nästa artikel

Volvo populärast bland ingenjörer

Nyheter

I undersökningen FöretagsBarometern har Volvo för första gången rankats som den mest attraktiva arbetsgivaren för ingenjörer.

Undersökningen, som genomförs av företaget Universum, har besvarats av mer än 21 000 universitets- och högskolestudenter. Bland högskoleingenjörerna var Volvo den mest attraktiva arbetsgivaren och bland civilingenjörerna hamnade Volvo på andra plats, bara Google är mer attraktivt enligt studenterna.

– Det är fantastiskt roligt att vi rankas så högt av våra blivande ingenjörer i Sverige. För att förverkliga våra utmaningar såväl idag som under kommande år, är vi beroende av duktiga medarbetare, säger Hanna Fager, Senior Vice President Human Resources, Volvo Car Group.

– Talanger från nästa generation förväntar sig inte bara ett jobb, de förväntar sig ett sammanhang där de kan nå sin fulla potential. För att vara en attraktiv arbetsgivare 2017 räcker det inte bara att du kan erbjuda en marknadsmässig lön och en trygg anställning, säger Claes Peyron, Sverigechef på Universum.

Volvo har anställt 10 000 ingenjörer de senaste fem åren, 2 000 av dem i Sverige. Det är i synnerhet inom mjukvaruutveckling och teknik för självkörande bilar som rekryteringsbehovet fortsätter att växa.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.