Nästa artikel
Volvo och Uber bygger bil
Nyheter

Volvo och Uber bygger bil

Publicerad 19 augusti 2016 (uppdaterad 19 augusti 2016)
Volvo och Uber har nu tecknat ett avtal om att gemensamt utveckla självkörande bilar.
Avtalet mellan Volvo och Uber innebär att Uber kommer att testa sitt autonoma system på bilar från Volvo samtidigt som Volvo utvecklar sitt eget system vidare. Samarbetet ska därmed utveckla SPA-plattformen och anpassa den ännu bättre för självkörande teknik.

– Volvo är en av de mest progressiva och moderna biltillverkaren i världen. Vi är världsledande när det gäller utvecklingen av aktiv bilsäkerhet och på utvecklingen av tekniken för självkörande bilar och har en oöverträffad trovärdighet när det handlar om säkerhet. Vi är stolta över att Uber valde oss som samarbetspartner. De är ett av världens ledande teknikföretag. Samarbetet placerar Volvo mitt i den pågående teknikrevolutionen för bilindustrin, säger Håkan Samuelsson, VD på Volvo.

– Över en miljon människor dör i bilolyckor varje år. Dessa tragiska omständigheter kan självkörande bilteknologi hjälpa till att lösa, men vi kan inte göra det själva. Det är därför som vårt partnerskap med en fantastisk tillverkare som Volvo är så viktigt. Volvo är ledande på bilutveckling och bäst-i-klassen när det gäller säkerhet. Genom att kombinera Ubers kompetens med Volvos kommer vi att nå framtiden snabbare, tillsammans, säger Travis Kalanick, VD på Uber.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-08-19 11:23
Peter i Sydney

Låter som ett aprilskämt.

#2 • Uppdaterat: 2016-08-19 14:09
klokast

Och flera andra tillverkare har redan tecknat avtal. Men lite navelskåderi där Sverige och lilla Volvo står i centrum är alltid fint.

#3 • Uppdaterat: 2016-08-20 19:43
Hackenbush

Med självkörande bilar är det bättre att tillhöra en bilpool eller ta taxi, blir det inte färre sålda bilar då?
Bilföretagen binder ris till sin egen rygg.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.