Bild
Nästa artikel
Johan Kristoffersson och Petter Solberg får samsas på pallen under samma flagg säsongen 2017.

Volkswagen för Solberg

Motorsport

I fjol bittra konkurrenter om VM-medaljerna, nu teamkamrater i rallycross-VM. VM-tvåan Johan Kristoffersson och VM-fyran Petter Solberg slår sina påsar ihop.

Dubble världsmästaren Petter Solberg säljer sin Citroën Supercar och byter till Volkswagen Polo. På köpet får han med sig support från VW Motorsport i Hannover och VW Sverige – och sist men inte minst Johan Kristoffersson. Petter Solberg World RX Team kommer precis som tidigare att ha sin bas i värmländska Torsby.
 
Johan Kristoffersson ”värmer upp”
i Svenska Rallyt 9–12 februari då han kör en Skoda Fabia R5 i WRC2-klassen. Petter Solberg hade hoppats på start i den historiska klassen med en Ford Escort, men prioriterar i stället stöttning av sonen Olivers rallydebut i det lettländska rallymästerskapet samma veckoslut. 
 
Apropå Svenska Rallyt så meddelar VM-trean Andreas Mikkelsen att han tvingas avstå eftersom Volkswagens nya WRC-bil ännu inte godkänts av FIA, Internationella bilsportförbundet. Mikkelsen hoppas istället kunna debutera med bilen i Mexiko i mars. Norrmannen får ändå lite körträning eftersom han är anmäld till VM-premiären Monte Carlo-rallyt om en dryg vecka, men då i en Skoda Fabia i  WRC2-klassen.

Diskutera: Hur tror du att årets rallysäsong kommer att bli?

Kommentarer

#1
2017-01-11 16:02

det var intressant läsning att Petter slår sej ihop med Johan, och att VW inte har helt stängt dörren för fortsatt satsning på rallycrossen
det kunde man kanske tro efter deras beslut att sluta med rally VM. Kul att förstå att Andreas har lyckats få loss( köpt) en WRC bil av modell 2017 av VW. Detta kommer att bli ett mycket intressant rallysäsong, och en spännande rallycrossäsong.

#2
2017-01-12 12:29

Riktigt kul och att Petter åter igen får köra i ett starkt team, det kommer göra honom svårstoppad!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.