Nästa artikel
Volkswagen Golf och Tiguan blir kvar trots allt?
Nyheter

Volkswagen Golf och Tiguan blir kvar trots allt?

Publicerad 20 februari 2023
Nya uppgifter tyder på att Volkswagen ska behålla modellnamnen Golf och Tiguan – trots att de tidigare varit ”utrotningshotade”.

När Volkswagen körde igång satsningen på elbilar i den så kallade ”ID-familjen” blev framtiden genast mer osäker för märkets klassiska modellnamn, som exempelvis Golf. Namnet har funnits i utbudet sedan 1974 och under långa perioder har Golf varit Europas mest sålda bil.

Men eftersom elbilen ID.3 befinner sig i samma segment har modellnamnet Golf beskrivits som nedläggningshotat. Detsamma gäller för suven Tiguan.

Nu kommer dock nya uppgifter om att både Golf och Tiguan kan överleva. När Volkswagen börjar sälja en billigare och mindre elbil, tidigare kallad ID.2, har Volkswagen hintat om att den både ska ingå i ID-familjen och få ett ”vanligt” modellnamn.

– Vi har ikoniska modellnamn, Golf och GTI. Det skulle vara galet att låta dem dö. Vi kommer behålla ID-logiken men ikoniska modeller ska ha ett namn, har Thomas Schäfer, operativ chef för Volkswagen, tidigare sagt i en intervju med Autocar.

”Vi har ikoniska modellnamn – det skulle vara galet att låta dem dö”

Samma tidning uppgav också i förra veckan att ID.2-modellen eventuellt kan döpas till ID.Golf. Men inget är bestämt ännu.

Volkswagen ska dessutom lansera en ny elsuv 2026 som blir ungefär lika stor som dagens Volkswagen Tiguan, och eventuellt kan den också få behålla det modellnamnet, uppger Handelsblatt.

Den nya elsuven blir i så fall ett lite underligt inslag i modellutbudet eftersom den förmodligen skulle kunna krocka både prismässigt och storleksmässigt med ID.4.

Vad modellerna ska heta återstår alltså att se, men det står klart att Volkswagen har svårt att släppa klassiska modellnamn som Golf.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 20 februari 2023 Pi, håller med om bristen på…
  • 20 februari 2023 Robban - nu kallade man min…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.