Nästa artikel
Volkswagen får påbörja sin botgöring i Kalifornien
Nyheter

Volkswagen får påbörja sin botgöring i Kalifornien

Publicerad 28 juli 2017
Volkswagen har nu fått godkänt att påbörja första delen av de åtgärder de lovat efter utsläppsskandalen 2015.
En del av den överenskommelse som Volkswagen gjorde med amerikanska myndigheter efter dieselgate innebär att företaget ska investera två miljarder dollar i att stödja nollutsläppsfordon. 800 miljoner dollar ska investeras i Kalifornien. Bland annat ska de bygga laddstationer och utveckla bilpooler.

Nu har de Kaliforniska myndigheterna godkänt det första steget i botgöringen. Under 30 månader ska Volkswagen investera 200 miljoner dollar i Kalifornien, bland annat genom laddstationer längs motorvägar och i städer. Minst 20 miljoner dollar måste också gå till märkesneutral utbildning om nollutsläppsfordon.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-07-28 12:38
Vidstige

Märkligt straff att VW får förebereda infrastruktur för sina egna bilar.

#2 • Uppdaterat: 2024-04-08 13:08
Gäst (ej verifierad)

Vidstige.
Att tvingas bygga laddstationer för något så impopulärt och förlegat som elbilar! Detta måste väl ändå vara droppen som får bägaren att rinna över. Eller hur?

#3 • Uppdaterat: 2017-07-28 13:08
A.L

"Märkesneutral utbildning". Kan vi få det underlaget klistrat här på forumet och som en del av regelverket skulle mycket vara vunnet.

MVH AL

#4 • Uppdaterat: 2017-07-28 14:08
Vidstige

Lasse J, förlegat är inte rätt ord. Det jag sa i en annan tråd är att elbilarna som görs idag är för dåliga, att det är grundskälet till att få köper dom. Och då självklart i konkurrens/förhållande med fossila bilar. Förstås kan man tvinga på elbilar på flera med olika metoder, man kan undra om det är rätt sätt. Här var ju dock frågan just om märkesanpassning, kontaktdon etc. VW optimerar självklart detta för egenintresse, så vad är "straffet"?

#5 • Uppdaterat: 2017-07-28 14:30
pinjong

Straff är inte heller rätt ord. "Botgöring (penitens) är en gammal metod för att rena samvetet och återigen få ta del av de kristnas gemenskap. Framför allt ger den återigen tillträde till nattvardsbordet. Botgöring kunde och kan åläggas av en präst i samband med bikt eller väljas frivilligt (se botens sakrament)."

#6 • Uppdaterat: 2024-04-08 13:08
Gäst (ej verifierad)

Vidstige.
Jag ser ordet"märkesneutral" i föreläggandet. Dom enda icke märkesneutrala laddstationer jag känner till är Teslas. Då du tvivelsutan framstår som en övertygad antielbilsprofet frågas. Har du någon plan/strategi för att "frälsa" dessa stackars människor som står inför hotet att påtvingas denna oönskade produkt?

#7 • Uppdaterat: 2017-07-28 14:43
Raphael

EPA ochCalifornia Air Resources Board (CARB) är inte så dumma så de tillåter att VW sätter upp laddstationer som bara fungerar med VW-fordon. Laddstationerna använder Chademo, Combined Charging Systems (CCS) och Open Charge Point Protocol (OCPP).

#8 • Uppdaterat: 2017-07-28 14:48
Vidstige

Lasse J, har du själv nån plan för att frälsa alla med elbilar? Folk får väl köpa vad dom vill, det är detta överdrivna mantra om elbilar som du och andra sprider som förvånar. Särskilt när ni inte ens lever som lär. Nu var det frågan här vad VW kommer bygga, hur pass "neutralt" det blir.

#9 • Uppdaterat: 2017-07-28 14:57
Reverend Benny

Vad jag vet så går det ju även att ladda Tesla i dessa uttag, dock inte lika snabbt.
Men Tesla har ju redan sin infrastruktur som betalas av ägarna till bilarna (prenumeration till Tesla 3).

Tycker denna lösning är rätt bra faktiskt, lite modernt straffarbete där man tvingas betala tillbaka till "folket" med infrastrukturförbättringar.
Kanske något för oss att anamma här också istället för att skaka galler.

#a • Uppdaterat: 2024-04-08 13:08
Gäst (ej verifierad)

Nej Vidstige. Jag har ingen plan. Behöver ingen. "Massorna" kommer att konvertera genom insikt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.