Nästa artikel
Vi Bilägare nomineras till Årets Omgörning
Nominering

Vi Bilägare nomineras till Årets Omgörning

Publicerad 4 oktober 2012 (uppdaterad 5 oktober 2012)
Vi Bilägare har blivit nominerad till Sveriges tidskrifters årliga tidskriftspris för nydesignen som genomfördes i vintras.

Tidskriftspriset delas ut varje år i 15 olika kategorier, bland andra Årets tidskrift fackpress, Årets tidskrift populärpress, Årets journalist och Årets Omgörning, som Vi Bilägare nominerats i. Syftet med priset är att belöna förebilder och nyskapande, vilket ska ge en hög kvalitet i tidskriftsbranschen.

Priset för Årets Omgörning, som Vi Bilägare är nominerad till tillsammans med Handelsnytt och Medicinsk vetenskap, ska gå till den tidning som gjort den bästa omgörningen och vidareutvecklat sitt redaktionella innehåll och koncept. Juryn ställer bland annat krav på kvaliteten på det journalistiska innehållet och den grafiska formen.

Vi Bilägare är nominerad till Årets Omgörning med följande motivering:
”Mycket vill ha mer. Och får det. Vi Bilägare går läsarna till mötes, lägger i en högre växel och satsar ännu mer på tester och bilar. Med förädlat innehåll och en renare design tar redaktionen ett fast tag om ratten i svensk motorjournalistik.”

– Vi är naturligtvis mycket nöjda och ser det som ett bevis på att de långa arbetsdagarna under förra årets slut bar frukt, säger Niklas Carle, chefredaktör på Vi Bilägare.

Under omarbetningen av tidningen infördes bland annat ett unikt barnsäkerhetsbetyg i biltesterna, tillsammans med en ökad rapportering kring tidningens långtestbilar, vilka rullar 4000 mil per år och ägs av Vi Bilägare. Två unika inslag i svensk motorpress.

Priset kommer att delas ut på Tidskriftsgalan den 7 november. Sveriges Tidskrifter har totalt fått in nästan 350 bidrag till tävlingen Tidskriftspriset.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-10-04 14:44
Leif R

Grattis! Vi Bilägare är en motortidning i ordets bästa bemärkelse, vissa konkurrenter(?) har mer och mer blivit rena lyxbilsfanatiker som tar alldeles för stort utrymme från alldagliga bilar!

#2 • Uppdaterat: 2012-10-04 17:23
Hackenbush

Ett stort grattis till detta välförtjänta pris.

#3 • Uppdaterat: 2012-10-05 09:13
Hanzzon

Stort Grattis till en välförtjänt nominering!

#4 • Uppdaterat: 2012-10-06 19:28
maxmax

Grattis för Ni är Bästa Motortidningen

#5 • Uppdaterat: 2012-10-07 12:16
Roy J

Helt OK om tidningen får pris om det baseras på att ett redan tidigare utmärkt innehåll nu blivit ännu bättre. Där är det bara att gratulera oss läsare och redaktionen till nomineringen.

Vad avser den grafiska layout-förändringen så blir det mest skrattretande.
Så stor är sannerligen inte förändringen. Visst har layouten blivit lite enklare. Ja, till den grad att jag spontant reagerade att de närmat sig något som vem som helst skulle kunna få till i MS Word.
Den gula överstrykningspennan har jag sett att flera har reagerat negativt mot. Den tillför just ingenting, utan ser mest simpel ut.
(Det kan tilläggas att i "real life", som det ska heta nu för tiden, så har jag aldrig strukit över text med en överstrykningspenna eftersom det tar ner kontrasten och även ibland smetar ut en aning. Däremot har jag strukit under text med en sån.)

#6 • Uppdaterat: 2012-10-08 18:29
_Anonymous_ (ej verifierad)

Instämmer. Grattis till priset!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.