Nästa artikel
Vässad version av Subaru BRZ
Nyheter

Vässad version av Subaru BRZ

Publicerad 5 augusti 2013 (uppdaterad 7 augusti 2013)
Subaru BRZ STi är snart här. Tillverkaren släpper två bilder som bekräftar att sportkupén BRZ kommer att bli ännu sportigare.

Sent under 2011 visade Subaru upp BRZ Concept STi. Då var det alltså frågan om en konceptbil. Nu får vi de första två bilderna av den produktionsklara bilen, även om det inte är särskilt mycket av den som vi har möjlighet att se.

Med texten ”Coming soon” kan vi vara så säkra på att en BRZ STi faktiskt är aktuell och kommer att serietillverkas. Vad vi däremot inte vet är vad som kommer att skilja STi-versionen från standardbilen.

Om motorn kommer att trimmas, med eller utan hjälp av turboladdning, vet vi inte. Inte heller nämner Subaru något om andra uppdateringar. Vi får helt enkelt vänta och se hur det blir.

Läs provkörningen av vanliga Subaru BRZ här

Diskutera: Vad tror du om Subaru BRZ STi?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-08-05 10:09
Erik T

En överladdad version känns som troligt, då det finns en stor efterfrågan från tex drifingvärlden på en sådan. Konkurensen i den genren som gäller 200sx, skyline, supra, rx7 m.m. är låg då de japanska tilverkarna inte fortsatt göra bilar i den klassen. Så en brz med turbo kommer vara välkommet och blir då en het modell på driftingscenen om 5-10 år.

#2 • Uppdaterat: 2013-08-05 10:28
Swemba

Självklart blir det med överladdning, som STi alltid varit. Det var på tiden. Man kan väl anta att Toyota-versionen också blir det då. Det lär göra susen!

#3 • Uppdaterat: 2013-08-06 22:30
Swemba

Att döma av andra källor på nätet så är det bara ett styling-kit.
Trist!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.