Nästa artikel
Varnar för falska p-böter
Nyheter

Varnar för falska p-böter

Publicerad 25 augusti 2015 (uppdaterad 25 augusti 2015)
Se upp för falska p-böter.
Parkerade bilar i Stockholmsområdet har råkat ut för falska p-böter på höga belopp. Kommunen manar nu bilägare att vara uppmärksamma.
Under de senaste dagarna har bilister i Stockholm råkat ut för falska p-böter, rapporterar Dagens nyheter i dag. Stockholms stad har polisanmält falska böter som uppmanat bilägare att betala in belopp på 650 eller 1 000 kronor till ett bankgironummer. Nu manar kommunen bilister att vara uppmärksamma innan de betalar in några pengar.
 
De förfalskade parkeringsböterna är utformade som gula remsor, likt de äkta varianterna. Bluffböterna kan ibland kännas igen på att de är felstavade, har felaktiga tidsangivelser och den felaktiga rubriken Parkeringsanmärkning istället för kommunens namn.
 
Parkeringsanmärkning utfärdas bara på felparkerade bilar på kommunens mark. Felparkering på tomtmark innebär istället så kallad Kontrollavgift.
 
Diskutera: Har du råkat ut för en bluff-parkeringsböter?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-08-25 18:19
Focus

Finns det någonting som de här lata människorna som inte gitter jobba inte försöker lura ärliga människor med? Det räcker mer än väl med de bidrag till att göra en arg som P-lisorna åstadkommer.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.