Nästa artikel
Vägarbeten brister i säkerheten
Nyheter

Vägarbeten brister i säkerheten

Publicerad 9 september 2015
Många vägarbeten utgör en risk för säkerheten.
När Trafikverket kontrollerade vägarbeten i hela landet i år fick sju av tio underkänt. Nu höjs bötesbeloppen.
Av 700 kontrollerade vägarbeten runtom i Sverige fick 70 procent betyget icke godkänt. Detta enligt statistik som Sveriges Radio tagit del av. Bland bristerna märktes personal utan varselkläder, avsaknad av stötdämpande skydd och varningar samt fordon utan varningsblinkers.

Nu höjer Trafikverket vitesbeloppen för vägarbeten där man bryter mot reglerna.
– Vi har tittat på och kommer också att införa nya vitesmodeller som blir mer kännbara för entreprenörerna, säger Mattias Wigert, trafikchef vid Trafikverket i Jönköping till SR.
 
Diskutera: Har du kört igenom ett vägarbete som var riskabelt på något sätt?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-09-09 13:59
celef

Dessutom är samtliga sådana här arbetet dåligt skyltade, man vet inte alls hur man ska köra, rent livsfarligt i kombi med hög hastighet, så jag brukar sakta ner innan och låta en bil passera och så tar jag rygg på denne

#2 • Uppdaterat: 2015-09-09 14:43
Mr.Wheeler

Om man inte vet hur man skall köra är det alltid bra att köra sakta.

#3 • Uppdaterat: 2015-09-10 07:49
1storstark

Vad som varit riskabelt har varit andra bilister!

#4 • Uppdaterat: 2015-09-10 10:03
107Carlsson

Håller med celef att många vägarbeten är helt uruselt skyltade. Dessutom minskar respekten för skyltning när man ser alla dessa vägarbeten som är skyltade, ibland i veckor, utan att någon verksamhet till synes pågår.

#5 • Uppdaterat: 2015-09-10 11:37
Focus

Vore kanske idé att lära bilister hur man uppträder vid skyltade vägarbeten. En kvinnlig vägvakt berättade att hon dagligen kallades för hora, diverse könsord och förutom att i det närmaste blivit nerkörda utsattes för bilförare som gjorde utfall med bilen mot henne, allt i akt och mening skrämmas. Fy f-n vilka ärthjärnor det finns i trafiken. Dessa vakter står där för att underlätta för förarna att ta sig fram och inte på något sätt för att försumma korkade förare.

#6 • Uppdaterat: 2015-09-11 17:28
Roy J

Nonchalans hittar man inom alla yrken. Bara för att det inte hänt något så slappar man, precis som att man vill provocera fram en olycka.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.