Nästa artikel
Toyota lockar med Svampbob
Nyheter

Toyota lockar med Svampbob

Publicerad 17 juli 2013 (uppdaterad 18 juli 2013)
Toyota blev inspirerade av barnprogrammet Svampbob Fyrkant och byggde en specialversion av suven Highlander.

Som ni ser har denna Toyota fått en riktig ansiktslyftning med två uppspärrade ögon och en vidöppen mun i fronten. Toyota tycks alltså ha blivit fascinerade av den tecknade Nickelodeon-figuren Svampbob Fyrkant (SpongeBob SquarePants på engelska) som är en levande tvättsvamp bosatt på havets botten.

Resultatet av detta är denna modifierade Highlander av årsmodell 2014 som ska köras runt i USA, förmodligen i syfte att locka till sig barns (och följaktligen också deras föräldrars) uppmärksamhet.

”Precis som Highlander är Svampbob också barnvänlig och kul – vad mer kan man behöva i en familjebil och i en tecknad serie?”, säger Jack Hollis, vice vd för Toyota USA:s marknadsavdelning.

Diskutera: Vad tycker du om marknadsföringen?

Toyota Corolla

Toyota har valt att samla fysiska knappar runt en pekskärm. Det finns en knapp för navigation, en funktion som kommer med de högre utrustningsnivåerna, i vår bil står det ”Navigation är inte tillgängligt på ditt system”.

Funktionen kan inte köpas till i efterhand, men numera är telefonspegling standard.

Om man använder tummen för att navigera runt på skärmen får man bra stöd av skärmens ovankant, men friskluftsutblåsens utformning är sådan att man kan få stöd även i nederkant.

Hemskärmen är uppbyggd runt tre widgets. Grafiken känns något åldrad men fungerar, pluspoäng för att den inkopplade telefonens täckning och batteristatus visas så tydligt.

Ett svep till vänster öppnar upp systemets grundfunktioner så som inställningar, ljudkälla och liknande. Likt BMW och Mazda kan man justera radiofrekvensen manuellt med ratt, det blir inte mycket enklare än så.

Gräver man djupare in i bilens inställningar blir det desto mer utmanande, inställningar blandas huller om buller. Skärmens ljusstyrka följer inte den övriga instrumenteringen.

Samtliga i långteststallet behövde en rundlig tid på sig för att upptäcka den lilla skärmikon som visas i inställningsmenyn. Toyota borde kunna betydligt bättre än så här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-07-17 16:23
saabnisse

Förmodligen den bästa Toyotadesignen hittills.

#2 • Uppdaterat: 2013-07-17 16:35
Hackenbush

Massor av barn kommer att vilja köpa denna bilen. Vuxna däremot är en annan femma.

#3 • Uppdaterat: 2013-07-18 11:08
Raphael

Ja jag har ju länge tyckt att Toyota är lite svampiga, det ser jag dock inte som något positivt - men Toyota har uppenbarligen en annan inställning och gör nu sin mest svampiga bil någonsin! Ojoj... :)

#4 • Uppdaterat: 2013-07-20 21:13
Sture G (ej verifierad)

Riktigt klämmigt initiativ! Än än gång visar Toyota att de vågar tänka nytt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.