Nästa artikel
Tierp arena såld till vrakpris
Nyheter

Tierp arena såld till vrakpris

Publicerad 19 mars 2014 (uppdaterad 20 mars 2014)
Racingbanan utanför Uppsala såldes på onsdagen för 20 miljoner - långt under det värderade priset. Köpare är skånska företaget bakom Sturup Raceway.

Som Vi Bilägare tidigare berättat har Kronofogden utlyst exekutiv auktion på den konkursande motorsportsarenan i Tierp, där det så sent som förra året arrangerades tävlingar i STCC.

Idag klubbades slutpriset till 20 miljoner och vinnaren av auktionen blev Sånna Förvaltning AB, som är moderbolag till Sturup Raceway i Skåne. 

Enligt Cemoni Olsson, som representerade företaget vid auktionen, är planerna att utveckla en multiarena för motorsport genom vissa tillbyggnader.

Hur ser det ut för den kommande säsongen?

– Vi hoppas att kunna stå som arrangör för olika dragracingevenemang redan i sommar. Tanken är att fortsätta den motorsportsverksamhet som bedrivits.

Tierp Arena hade av Kronofogden värderats till 37 miljoner, vilket innebär att auktionsvinnaren gjorde ett rejält klipp när racingbanan köptes för nästan halva priset.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-03-19 16:34
Dark Overlord

Kul att det lever vidare. Det är mer regel än undantag att engagerade eldsjälar/entreprenörer startar stora satsningar som sedan behöver ett antal konkurser på sig innan kostnadsbilden sjunkit såpass mycket att det blir lönsamt. Frågan är hur många konkurser det behövs för denna arena.

#2 • Uppdaterat: 2014-03-19 20:14
Swemba

Rekommenderar alla att se ett riktigt drag race innan klimatalarmister och vilt skjutande miljöpartister sätter stopp för det helt ...

#3 • Uppdaterat: 2014-03-25 09:44
amullo

Döden för dessa motorsporter är knappast utsläppsmiljön, utan ljudmiljön.
De utsläpp som dessa bilar åstakommer i form av avgaser är ju ytters beskedligt jämfört med trafiken i stort.

Som många andra banor kommer fokuset mer att hamna i striden mellan boende i området och banägaren avseende vilka ljudnivåer som tillåts.

Personligen tycker jag att har man ett hus byggt efter motorbanans uppförande, alternativt flyttat in i ett existerande hus efter motorbanans uppförande, så skall man inte äga rätt att ha en åsikt. Man valde själv att flytta till ett hus som ligger geografiskt nära en motorbana och får köpa att huset kanske var billigt av en anledning.

#4 • Uppdaterat: 2014-03-25 13:52
hultarn

Undrar hur länge det dröjer när Friends arena hamnar uinder klubban, efter ha gått 680 miljoner back på drygt ett år....

För övrigt instämmer jag med Amullo, det är högst märkligt att folk som först köper hus intill en motorbana, sedan har rätten att klaga på buller....
Tacka vet jag utomlands där man kör tävlingar inne i städerna! År efter år...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.