Nästa artikel
Tesla blir kvar på börsen
Nyheter

Tesla blir kvar på börsen

Publicerad 27 augusti 2018
Familjefoto på alla Teslamedlemmar. Budgetbilen Model 3, lastbilen Semi, sedanen Model S och sugen Model X radar upp sig.
Elon Musk gör en U-sväng och tänker inte längre göra sitt elbilsbolag privat.
I början av augusti sa Elon Musk att han planerade att köpa ut Tesla från börsen och att finansieringen var säkrad. I ett blogginlägg på Teslas hemsida skriver han nu att han lyssnat på investerare och aktieägare och beslutat att behålla börsnoteringen.  

– Jag visste att processen att bli privat skulle bli utmanande, men det är tydligt att det skulle bli mer tidskrävande och distraherande än förväntat. Det här är ett problem för vi måste verkligen hålla fokus på att få Model 3 att frodas och gå med vinst, skriver Elon Musk och fortsätter: 
– Vi kommer inte att uppnå vår målsättning att utveckla hållbar energi om vi inte själva är hållbara ekonomiskt. 

Model 3 har börjat levererats i USA och Kanada. Teslas målsättning är att börja övriga internationella leveranser i början av 2019. 

Diskutera: Hur tror du att framtiden ser ut för Tesla?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2018-08-27 19:28
Arne Nilsson1

Att Elon Musk är en entreprenör av guds nåde och en man som kan locka folk att satsa pengar har han ju bevisat. Hur långt det räcker kan jag inte gissa. Att jag själv tycker att elbilar är en återvändsgränd betyder ingenting. Framtiden ger oss svaret.

#2 • Uppdaterat: 2018-08-27 20:06
Raywave

Man hade säkrat investerare som var villiga att gå in med över 30 miljarder dollar för att köpa ut Tesla från börsen, bl a VW, men Musk bestämde sig för att avstå, bl a för att han inte ville ha in VW.

#3 • Uppdaterat: 2018-09-30 16:45
PREVIA

175 miljoner i böter och får lämna ordförandeposten i Tesla men blir kvar som vd vart resultatetet av Elons utspel förutom att aktien dök vilket aktieägarna inte vart så glada för.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.