Nästa artikel
Tesla återkallar – problem med styrningen
Nyheter

Tesla återkallar – problem med styrningen

Publicerad 3 april 2018 (uppdaterad 3 april 2018)
123.000 Model S kan bli svåra att ratta på grund av vägsalt som orsakar rostangrepp.
Bilarna som ingår i återkallelsen är tillverkade före april 2016. Tesla har upptäckt att på kyliga breddgrader, där det används mycket vägsalt, kan bultar som tillhör servostyrningen utsättas för korrosion. Det kan i sin tur ge problem med styrningen och ratten blir tyngre att vrida än normalt.

Tesla har meddelat de bilägare som berörs av återkallelsen via e-post. Lösningen består i att eftermontera en komponent för servostyrningen, vilket tar ungefär en timme. Inga olyckor eller skador har rapporterats, återkallelsen är en förebyggande åtgärd.

Diskutera: Vad tycker du om återkallelsen?    
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2018-04-04 11:01
Roy J

Vad syftar du på, notariuspublicus (som för övrigt är ett olämpligt namn)? Tesla? Vägsalt? Rostangrepp? Servostyrning?

#2 • Uppdaterat: 2018-04-04 11:10
Swemba

Varför skulle "notariuspublicus" vara "olämpligt"?

#3 • Uppdaterat: 2018-04-05 10:42
lsoderlund

Tror notariuspublicus syftar till all den energi och stora miljöförstöring som gått åt och går åt för dessa supermiljöbilar. All Kobolt som behövs för batterierna får både guld och diamant-industrin med dess schakter att se ut som sandlådor på förskolorna. En vanlig traditionell bil med förbränningsmotor är fortfarande mycket renare under hela livscykeln.

#4 • Uppdaterat: 2018-04-05 12:02
Bilräven

Förhoppningsvis syftades det på vägsaltet, som förstör mycket - både på bilar och i naturen.

#5 • Uppdaterat: 2018-04-05 12:04
Bilräven

...Snyggt jobbat Tesla - med förebyggande återkallelse!

#6 • Uppdaterat: 2018-04-05 22:11
CEAT

Den ständiga 50/50 frågan om vad som är renast av El och Förbränningsmotor. Ingen vet svaret tills 100% vet det. Det kan vara så att en elbil släpper ut mer vid tillverkning men sedan vid förbrukning så är det underbart. Man gasas inte, man behöver inte sätta på cirkulationsfläkten i tunnlar. Ett barn kan stå bakom en bil utan att gasas. Lukter försvinner, gator blir renare och bilen är tyst.. värt alla dagar i veckan. By the way, bra med förebyggande istället för att låta det ske och sedan försöka åtgärda något som redan hänt. Det låter som Tesla. Precis samma tänk som dem har att övergå till el istället för att hålla fast vid det vi vet skadar vår planet i hög utsträckning om vi fortsätter som vi gör med förbränningsmotorer.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.