Nästa artikel
Svensk överkörning i Barcelona
Motorsport

Svensk överkörning i Barcelona

Publicerad 19 september 2016
Mattias Ekström tog sin fjärde delseger i rallycross-VM i Barcelona i helgen.
Sällan eller aldrig har Sverige haft en sådan lyckosam tävlingshelg i rallycross som den senaste i Barcelona. Svenskt övertagande i VM-toppen och en nybliven europamästare.
Mattias Ekström har tagit ett första grepp om VM-bucklan. Årets fjärde delseger i rallycross-VM innebär att Ekström passerar Petter Solberg i tabellen, nu tio poäng före den regerande mästaren.
 
Tre deltävlingar återstår,
och en av dessa kolliderar med Ekströms ordinarie program i DTM, men mycket talar för att hans tyska arbetsgivare låter honom få ledigt i DTM för att helhjärtat satsa mot VM-titeln i rallycross.
 
Direkt efter målgång i Barcelona var det tre svenskar på pallen, Timmy Hansen tvåa och Johan Kristoffersson trea. Men i efterhand diskvalificerades Kristoffersson, efter en enligt domarna för brysk omkörning av ryssen Timur Timerzyanov i finalen. Kristoffersson degraderades till sjätte plats, men de totala poängen han körde till sig räcke för att förstärka tredje platsen i totaltabellen.
 
I Barcelona blev en nybliven körkortstagare också europamästare i rallycross. Kevin Hansen, 18 år, som också kör Super Car, säkrade EM-titeln.

Diskutera: Såg du någon motorsport i helgen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.