Nästa artikel
Suzuki ger första glimt av ny småsuv
Nyheter

Suzuki ger första glimt av ny småsuv

Publicerad 30 juli 2013 (uppdaterad 31 juli 2013)
Småsuvar är på modet och snart är Suzuki redo att utöka utbudet. Nya konceptbilen iV-4 förhandsvisar en kommande modell.

Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka, Nissan Juke, Chevrolet Trax... Listan med små, kompakta suvmodeller kan göras lång – och längre ska den bli.

I samband med höstens bilsalong i Frankfurt planerar Suzuki att premiärvisa nya konceptbilen iV-4, ett smakprov på en kommande produktionsbil som är tänkt att bredda den japanska tillverkarens utbud av suvar.

Av silhuetten på de första bilderna att döma får konceptbilen rikligt med belysning i fronten och på taket, minimala sidospeglar och uppåtsvepande fönsterlinje.

Frankfurtsalongen slår upp portarna den 10 september och innan dess lär Suzuki presentera mer information.

Diskutera: Vad tycker du om Suzukis konceptbil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-07-30 14:20
Raphael

Om sidospeglarna är så små sitter det väl kameror i dem och bilden projiceras på en skärm inuti bilen? Annars är det ju helt oanvändbart. Sikten åt sidorna är viktigt...

#2 • Uppdaterat: 2013-07-30 15:51
Roger Skagerström

Raphael det KAN vara så att det är konceptbilen. Säger inte att det är det. Men det KAN va så ;)

Eller som det heter - gör dig inte dummare än du är ;) ;) ;)

#3 • Uppdaterat: 2013-07-30 16:06
Hackenbush

Inte mycket att säga om en svart klump.

#4 • Uppdaterat: 2013-07-30 16:23
Raphael

Roger, jag är väl medveten om att detta är konceptbilen. men även konceptbilar brukar ha lösningar för sidosikten, så jag undrar fortfarande hur det är löst i denna bil. Jag tycker inte att jag gör mig dum bara för att jag är nyfiken på hur konceptbilen har löst det hela. Kameror i sidospeglar är absolut inget ovanligt i just konceptbilar...

#5 • Uppdaterat: 2013-07-30 16:48
Roger Skagerström

Alla konceptbilar har väl kameraspeglar i princip.

#6 • Uppdaterat: 2013-07-30 18:23
Roy J

Det där är inte backspeglar. Det är en återgång till körriktningsvisare (eller "pil" som man sa som lite grabb). För veliga kan bägge fällas ut samtidigt.

Eller kan det vara ett sätt att minska luftmotståndet?
Man har monterat Global-knivar för att bilen lättare ska skära genom luften.

I själva verket är det vingar som den kan flaxa med. De är visserligen små, men precis som humlan så flyger den ändå.

#7 • Uppdaterat: 2013-07-30 18:57
Focus

Nu har vissa kommentatorer "Ballat ur". Har månne sommarens värme varit för kraftig.

#8 • Uppdaterat: 2013-07-30 22:11
Raphael

Det ser onekligen rätt komiskt ut. :)
Alla konceptbilar har inte sidovingar, exempelvis konceptet "Sergio" hyllningen till Pininfarinas grand old man. Har ingen aning om hur de löst sidofrågan där. Och även om många har "sidovingar" så är det inte säkert att det är kameror i dem. Konceptbilar handlar inte alltid om att vara användbara... Men om vi talar konceptbilar som är nära produktion, som Suzukis ändå verkar vara, så tycker jag man kan begära lite mer ja verkligehtsbaserat och funktionellt.

#9 • Uppdaterat: 2013-07-31 00:27
Roger Skagerström

Det de inte verkar fatta är att bilar (iallafall i mina ögon) ser konstiga ut utan sidospeglar. Ett korrekt utformat spegelhus kan dessutom vara väldigt snyggt i sig. Att ta bort dom är lite som när de tror att en bil ser ut som en tvådörrarsbil bara för de integrerar bakdörrarnas hantag i C-stolpeområdet. Ser bara naket och konstigt ut.

Googlade på Sergio och den verkar helt enkelt inte ha några. Finns inga displayer i instrumenteringen som skulle kunna visa en bild från några mystiska gömda kameror ens :P Om det inte är nåt magiskt med den där inre backspegeln.

#a • Uppdaterat: 2013-07-31 10:40
Peter i Sydney

Suzuki har ju en lång fin tradition när det gäller små Suvar. Det var väl de som skapade segmentet på 80-talet. Så det blir säkert en mycket bra liten bil när den väl kommer ut på marknaden.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.