Nästa artikel
Stressade föräldrar tappar bort bilen
Nyheter

Stressade föräldrar tappar bort bilen

Publicerad 20 december 2017
December är en hektisk period med julklappar som ska köpas och välfyllda parkeringar utanför shoppingcentren. Fler än någonsin glömmer bort var de ställde bilen vid den här tiden.
Enligt branschorganisationen Larmtjänst är normalt sett 15 procent, eller en av sju bilar som anmäls stulna under året, i själva verket borttappade av ägaren. Men i december går snittet upp till var femte bil. 20 procent av bilarna som anmäls stulna denna månad återfinns alltså senare av ägaren som helt enkelt glömt bort var han eller hon parkerade.

Försäkringsbolaget If har undersökt vilka som oftast drabbas av minnesluckor när det gäller bilparkering.
– Den typiska kunden som tappar bort sin bil är en stressad trebarnsfar som kör en nyare bil och bor i Stockholm, säger Caroline Uliana, informationschef på If.

Några av If:s bästa råd för att komma ihåg var man parkerat sin bil är att skicka ett mobilmeddelande till sig själv med bilens placering eller att knyta en vimpel på bilens antenn. Om du har fjärrlås, ställ dig på en högre punkt på parkeringen där du har överblick, till exempel en refug, och scanna av omgivningen. Har du barn med dig kan du be dem om hjälp att memorera parkeringsplats och eventuellt våningsplan, eftersom de kanske inte har huvudet fullt med lika mycket julbestyr som du.  

Diskutera: Känner du av någon julstress?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-12-20 10:37
johnkommentar

Tar alltid ett kort på platsens färg och nummer, går på några sekunder, vem har tid att skriva sms till sig själv med tre barn i hasorna?

#2 • Uppdaterat: 2017-12-20 11:39
Hackenbush

Nej jag känner ingen stress inför julen, jag tar det som det kommer.
Det finns appar man kan ladda ner som håller koll på var bilen är parkerad om man brukar ha problem med det.

#3 • Uppdaterat: 2017-12-20 12:46
mso 1000

På min octavia snikbil trycker jag bara på appen i telefonen och då tutar den två ggr eller blinkar med hel ljuset.
Ganska bra på Arlanda långtidsparkering efter två veckor utomlands.

#4 • Uppdaterat: 2017-12-20 13:05
40-talisten

Största julstressen för mig har alltid varit julklappshysterin. Alltså att komma på vad man ska köpa till vuxna, som egentligen har allting redan, och sedan trängas i överfyllda varuhus för att inhandla dessa onödigheter. Numera har vi skippat alla individuella julklappar till de vuxna, man köper en julklapp för en hundring och lottar ut dem i julklappsspelet senare på kvällen. Brukar då bli hög och glad stämning, alla är lite i gasen...

#5 • Uppdaterat: 2017-12-20 13:16
Axa

Konsumtion gör folk dumma i huvet....

#6 • Uppdaterat: 2017-12-20 13:23
Hackenbush

Men konsumtion skapar också jobb och håller ekonomin i landet igång.

#7 • Uppdaterat: 2017-12-20 14:00
Hackenbush

Det är ju vi som orsakat skomakares arbetslöshet eftersom vi hellre köper färdiga skor i en skoaffär och köper nya när de gamla börjar bli slitna. Tror inte ens att bigtiger skulle köpa handgjorda skor om möjligheten fanns. De skulle bli väldigt dyra.

#8 • Uppdaterat: 2017-12-20 14:04
Axa

Hacken
Visst är konsumtion bra på sätt och vis men när man efter varje år läser att julhandeln slagit nya rekord kan man ju undra. Hur många julstakar behöver man, och behöver man nya varje jul?
Om man blir stressad av konsumtion är det något fel.
....Edit: Eller stressad av att man inte konsumerar...

#9 • Uppdaterat: 2017-12-20 14:40
Hackenbush

Hur mycket man konsumerar väljer man ju själv. Vi pushas ju på av all reklam som trycks upp i nyllet på oss vart vi än går, man försöker få oss att köpa som mycket som möjligt, även sånt vi inte behöver och hur vi påverkas av detta väljer vi själva.
Jag är definitivt inte en person som handlar för handlandets skull utan jag köper endast det jag verkligen behöver för normalt familjeliv och byter ut det som går sönder.
Det enda extravagansa som jag lägger pengar på är för att få en trevlig fritid som min Mc, konstnärsmaterial, hemmabio och det köper jag inte för att det finns reklam på det utan för att jag anser att jag vill lägga pengar på det, det förgyller min vardag.

#a • Uppdaterat: 2017-12-20 16:51
Axa

Konsumtion tillfredsställer i första hand en själv och kapitalägare. Konsumtion är en katastrof för miljön.
Men, konsumtion är ett nödvändigt ont i dagens samhälle.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.