Nästa artikel
Storsatsning på snabbladdare
Nyheter

Storsatsning på snabbladdare

Publicerad 29 augusti 2014 (uppdaterad 30 augusti 2014)
Öresundskraft vill bygga ett nät av snabbladdare i södra Sverige.
Det kommunala energibolaget Öresundskraft planerar 160 mil lång korridor med snabbladdare genom södra Sverige.

Helsingborgs stads kommunala energibolag Öresundskraft meddelar att de satsar 25 miljoner på att bygga ut laddinfrastrukturen i Öresundsområdet. Planen innehåller också en 160 mil lång "korridor" av snabbladdare genom södra Sverige. Mot betalning ska den som kör elbil kunna ladda batteriet på energibolagets stationer.
 
Satsningen är uppdelad
i en regional och en nationell satsning på att bygga snabbladdare och semisnabbladdande laddstolpar. Regionalt i Öresundsområdet kommer de första laddstolparna och snabbladdningsstationer att finnas på plats redan i höst.
 
När det gäller byggandet av den 160 mil långa snabbladdnings-korridoren, som stäcker sig: Helsingborg-Stockholm-Göteborg-Helsingborg, förväntas projektet sättas igång nästa år. Öresundskraft har sökt ekonomiskt stöd från EU men ännu har de inte fått klartecken. Detta innebär att det fortfarande är osäkert om satsningen är genomförbar.
 
Diskutera: Vad tycker du om Öresundskrafts initiativ?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-09-01 09:31
Bortom

Ja, då måste bolaget också köpa upp en massa mark för att kunna bygga alla nödvändiga uppställningsplatserna. Många nya rastplatser, av- och påfarter behövs... inte finns det nämligen plats på de befintliga, ofta (ytmässigt) snålt tilltagna bensinstationerna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.