Nästa artikel
Sportig Outlander PHEV visas i Paris
Nyheter

Sportig Outlander PHEV visas i Paris

Publicerad 2 september 2014
Mitsubishi Outlander PHEV är en av de bäst säljande hybridbilarna i Sverige. Snart visas ett sportkoncept baserat på bilen.

Storvuxna plug-in hybriden Mitsubishi Outlander PHEV har gått hem i Sverige, i alla fall om man ser till försäljningssiffrorna i år. Den har till och med stundtals toppat listan över nyregistrerade supermiljöbilar och i somras hade 1 000 Outlander PHEV fått svenska ägare .
 
Det är nu två år sedan Mitsubishis premiärvisade nuvarande Outlander PHEV på bilsalongen i Paris. Om en månad, på årets upplaga av salongen, avtäcker tillverkaren en konceptbil som baseras på just denna bilmodell. Bilen har döpts till Outlander PHEV Concept-S och den ska enligt Mitsubishi få sportigare design som mer återspeglar körupplevelsen hos hybridbilen.
 
Dagens Mitsubishi Outlander väger cirka 1 800 kilo och drivs av en 2,0-liters fyrcylindrig MIVEC-bensinmotor som arbetar tillsammans med två elmotorer. En kombination som beräknas ge en sammanlagd effekt på cirka 200 hästkrafter och en räckvidd på 55 kilometer på enbart el. Om det blir denna drivlina som driver sportkonceptet och en eventuell produktionsversion återstår att se.
 
Diskutera: Behöver vi fler sportiga hybrider?   

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.