Nästa artikel
Sommarens vägarbeten
Nyheter

Sommarens vägarbeten

Publicerad 17 juni 2016 (uppdaterad 17 juni 2016)
Trafikverket har sammanställt sommarens större vägarbeten. Här hittar du information om var och när de utförs!

Under sommaren är det inte bara högsäsong för semesterresor med husbilen eller husvagnen, utan också för vägarbeten. Trafikverket understryker att det är viktigt att visa hänsyn mot de som ser till att vägarna hålls i skick och hellre välja deras säkerhet än egen snabbhet förbi arbetsplatserna. Utrusta dig därför med lite extra tålamod när du väljer en väg där det utförs förbättringar.

Du kan hålla dig uppdaterad på Trafikverket.se "Trafikinformation, väg" på startsidan. Där får du veta vilka arbeten som pågår eller ska starta inom fem dagar. Informationen uppdateras löpande. Här är en direktlänk till sidan där vägarbetena är länsuppdelade även om Trafikverket understryker att den länsvisa förteckningen inte redovisar allt som görs på vägarna i sommar, Trafikverket gör betydligt fler insatser för att förbättra landets infrastruktur men dessa arbeten påverkar inte trafiken på samma omfattande sätt.

I vår artikel finns Trafikverkets karta med de större planerade vägarbetena och som kommer att påverka trafikanterna i högre grad.

Denna artikel publicerades ursprungligen av Husbil & Husvagn.

Diskutera: Tänker du på vägarbeten när du planerar din bilsemester?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-06-19 00:19
daem0n

Varje gång rödgröna kommer till makt då skapar de ett byggarbete i stor skala. I Stockholm otroligt många gator påverkas i flera år samtidigt. Vad gräver de? Varför många staket står där för många månader utan att vägarbete får framgång? Varför minst ett körfältet är alltid avstängt i varje flertal kilometer lång gata eller motorväg? Varför köerna i Stockholm är nu vanligt fenomen även i helgdagar?

Folket får inte betala trängselskatt, höga bilskatter och finansiera onödiga projekt planerat av inkompetenta gubbar. Det är korruption med klart penningtvätt!!!
Så kallad "miljövänligt och tyst asfalt" är dåligt för miljö pga att man måste byta den ofta speciellt vid bus trafikerat gator. Vägarbeten i princip är dåligt för miljö. Trots stor vägarbeten Stockholms vägar är i mycket värre skick än bara 3-4år sedan.

#2 • Uppdaterat: 2016-08-09 08:49
hans.antnas

Tänk till givetvis måste så mycket markarbeten och vägarbeten göras under vår sommar o höst allting som görs vintertid fördyrar ju arbetena det är ju vårat klimat som styr detta inte politikerna

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.