Nästa artikel
Sandell tog hem segern i Midnattssolsrallyt
Nyheter

Sandell tog hem segern i Midnattssolsrallyt

Publicerad 14 juli 2014 (uppdaterad 14 juli 2014)
Patrik Sandell och kartläsaren Mattias Lönn tog hem totalsegern i Historic-klassen i årets Midnattssolsrally.
Toppstriden var intensiv i årets upplaga av klassiska Midnattssolsrallyt. Rallycrossföraren Patrik Sandell presterade bäst totalresultat efter en ordentlig satsning i jakten på Kenneth Bäcklund som länge hade bästa tiden.

Det såg ut som om Kenneth Bäcklund skulle ta hem segern i Midnattssolsrallyts Historic-klass. Vara MK-föraren hade 38,5 sekunder mellan sig och Mats Myrsell på andraplatsen när två av tre etapper av helgens rally körts. Trean Patrik Sandell låg då 43,1 sekunder efter Kenneth Bäcklund.

Patrik Sandell och kartläsaren Mattias Lönn gav dock allt de kunde och raddade upp bra sträcktider. Avståndet till Kenneth Bäcklund krympte till 9,3 sekunder när femte sträckan utav Slottssprinten på vägarna kring Katrineholm var avklarad.
 
Kenneth Bäcklund blev sist ut på sista sträckan och var endast 5,8 sekunder långsammare än Patrik Sandell vid målgång, en tid som skulle räckt till seger i rallyt. Tyvärr gjorde ett tidstillägg på 10 sekunder för tjuvstart att Patrik Sandell tog hem totalsegern.
 
Den 32-årige rallyföraren Patrik Sandell ser vi oftast i ratta en Ford Fiesta i den internationella Rallycross-serien, det här efter en tids tävlande i bland annat rallyns super 2000-klass. I helgen kunde han dock siktas i en ljusblå Porsche 911 i rallymundering, en bil som egentligen skulle rattats av Björn Waldegård som tyvärr inte kunnat delta i rallyt i år.
 
Resultat Historic:
1 Patrik Sandell, Jämtlands MK, Porsche 911. Tid: 1.47.09,5
2 Kenneth Bäcklund, Vara MK, Ford Escort. +6,5 s
3 Mats Myrsell, SMK Hedemora, Porsche 911. +1.03,4
 
Diskutera: Var du ute och såg något av årets Midnattssolsrally?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-07-14 10:54
Pi

Kollade runt i depån och såg första sträckan i ett kanon-väder så det var en härlig kväll bland gamla rallybilar och en intresserad publik. Alltid kul att återuppliva bilar, och även i viss mån förare, från ens egna yngre dagar när man var en hängiven rally-entusiast.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.