Nästa artikel
Så här ska Opel se ut i framtiden
Nyheter

Så här ska Opel se ut i framtiden

Publicerad 23 augusti 2018 (uppdaterad 23 augusti 2018)
Konceptet GT X Experimental är en elektrisk suv som genomgått en visuell reningskur.
Opel ger sin vision av hur de tänker sig att kommande bilar ska se ut och ha för tekniska egenskaper. GT X Experimental är en fyra meter lång suv, en biltyp som Opel kommer att satsa brett på.

Vi får inte veta hur mycket den väger, men tydligen ska konceptet vara en ovanligt lätt bil. Den är också eldriven: Opel har som målsättning att elektrifiera alla sina bilar senast 2024. 

Utseendemässigt har GT X Experimental genomgått en visuell detox, där Opel säger att de skalat bort plottret och fokuserat på stilren design. Fronten ska påminna om ett hjälmvisir som inte bara ramar in Opel-loggan utan också skyddar all den självkörande teknik som kommer att bli verklighet om några år, såsom kameror och olika typer av sensorer.
På insidan sitter en bred skärm – Opel spår att fysiska knappar och kontroller succesivt kommer att försvinna från bildesign.
 
Bilen ska spegla Opels värderingar ”tysk, tillgänglig och spännande” och namnet knyter an till sportcoupén Experimental GT från 1965, vilket sägs vara första konceptbilen från en europeisk biltillverkare. 

Diskutera: Vad tycker du om Opels nya utseende?

Opel Experimental GT, 1965.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.