Nästa artikel
Så här går det med Södertäljebron
Nyheter

Så här går det med Södertäljebron

Publicerad 16 augusti 2016 (uppdaterad 16 augusti 2016)
Sedan en olycka i juni har motorvägsbron i Södertälje varit stängd i södergående riktning men snart ska bron öppnas igen. Se bilderna från reparationsarbetet här.
Efter olyckan på midsommarafton har bron varit stängd för reparationsarbeten i södergående riktining. Detta påverkar förstås trafiken i området mycket och vägen till och från jobbet kommer att bli betydligt enklare för många pendlare när bron öppnas igen i början av september.

I väntan på att reparationerna ska bli klara har Trafikverket skickat ut några bilder för att visa hur arbetet fortgår. De skickar också med några tips för hur man kan klara av problemen som uppstått i trafiken under tiden bron är avstängd.
 
  • Ta med vatten i bilen, även något att äta kan vara bra.
  • Har du mediciner du behöver ta regelbundet, ta med dem i bilen när du är ute och åker.
  • Tänk på att ha tillräckligt med drivmedel för att inte bli stillastående i kön. Håll avståndet till bilen framför, även fast det går sakta är det viktigt att ha en säkerhetsmarginal.
  • Tänk på att eventuella vägrenar inte är till för att du ska komma fram fortare, utan är till för bland annat räddningspersonal. Räddningspersonal som kanske måste undsätta någon i bilkön, eller arbeta med orsaken till kön. Släpp fram dem!
  • Lämna aldrig bilen. Din bil kan då orsaka ytterligare olyckor när trafiken börjar rulla igen.
  • Gå inte på motorvägen, även vid kö gäller rådande trafikregler.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-08-16 15:00
EasyMan

@milkylainen Förstår att du har kompetensen att bedömma eventuella skador som kan ha skett på undersidan, framför allt utifrån bilder. ;-)

#2 • Uppdaterat: 2016-08-17 15:27
celef

Ja nu i sommar har jag funderat på vilka är dom nötter som planerar och underhåller våra vägar, här i Stockholm och på våra nya länkar är det konstant köer även mitt i semestertider, och så undrar jag vem som har bekostat den fina E6 mellan Göteborg och Svinesund, på sträckan är 75% av bilarna norskreggade och jag hoppas att norrbaggarna också har bistått med 75% av byggkostnaden, annars blir jag arg

#3 • Uppdaterat: 2016-08-18 16:01
Rikard

Verkar som dom fått lite fart, igår kväll vid 21.30 var det full aktivitet på bron.

#4 • Uppdaterat: 2016-08-18 21:03
EnannanRobban

De skulle testköra öppningen i kväll eller i natt...

#5 • Uppdaterat: 2016-08-16 14:49
milkylainen

Jag är inte imponerad någonstans. Det är en hög räcke-plåt som ligger där. Faktiska skadorna på bron var minimala. Att ersätta de riktiga skadorna, dvs några bitar 1-tumsstål har tagit vad? Två månader? Ska jag vara impad över att de skurit loss och ersatt några bitar stål på två månader när det rör en av Sveriges viktigaste broar?
Hjälp vad ni är duktiga. Vill ni ha klapp på axeln och löneförhöjning med? Min åsikt står fast (det gjorde den redan innan iofs, ni har bara förstärkt den åsikten).
Ni är en hög idioter. Kollektivt. Hela Trafikverket.

#6 • Uppdaterat: 2016-08-16 15:29
milkylainen

EasyMan: Att du inte tycker att deras hantering har vart skrämmande kass, det skrämmer mig. Skadorna är minimala. En stor skada vore något som kört av strukturella element helt eller att delar av fackverket vart helt förstört. Har du sett bilderna på skadorna? Det är böjd stål. Ja, bron är skadad. Ja bron har säkert blivit lite böjd av smällen... men inte i närheten så illa som det skulle kunna vara. Skyddsräckena tog majoriteten av energin och det får man väl vara glad för.

#7 • Uppdaterat: 2016-08-16 19:29
milkylainen

EasyMan:

Det här är de synliga skadorna på bron:
http://tinyurl.com/hcwogas

Om du tycker de ser extrema ut så får det stå för dig. Jag tvivlar inte på att bron fått sig en ordentlig smäll. Men det kunde _verkligen_ sett mycket värre ut än en bit böjd 1-tums stål.
Man får väl vara glad att det inte är Ryssland eller nått. Där hade man bara garvat, skrapat av lastbilen och kört vidare.. möjligen hade man målat om skadan.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.