Nästa artikel
Rolls-Royce visar smyckad specialbil
Nyheter

Rolls-Royce visar smyckad specialbil

Publicerad 1 juli 2011 (uppdaterad 1 juli 2011)
Var lägger man värdesaker när man parkerar med suffletten nere? I smyckeskrinet så klart, som denna Rolls-Royce har.

Innan du blir allt för köpsugen är det en sak som måste förtydligas. Rolls-Royce har bara byggt ett exemplar av Rolls-Royce Drophead Coupé med smyckeförvaring. Bilen går att beskåda på accessoarmässan Masterpice, som pågår till och med 5 juli i London.

I bilens handskfack finns ett specialanpassat skrin som rymmer en ring, två örhängen och två manschettknappar från Asprey. Den som öppnar bagageutrymmet hittar dessutom fyra handsydda och måttanpassade resväskor, utförda i bästa tänkbara skinn.

På tröskelstegen finns plattor med texten Masterpice London, men redan färgen avslöjar detta unika exemplar. Det är första bilen att lackas i färgen Mazarine Blue, en av alla 44 000 färger som Rolls-Royce erbjuder. I kupén har några av reglagen och klockans boett fått yta av marmor.

Diskutera: Vad tycker du om Rolls-Royce Drophead Coupé?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-07-03 18:13
Raymond K (ej verifierad)

Den är dyrare än en Skoda.

#2 • Uppdaterat: 2011-07-03 23:44
Roger Skagerström

Mazarinblå var ett förjävla bra namn på en färg. Fast passar mer i sammanhanget - Vad har du för bil? - Det är den mazarinblå 740'n därute! (och då åsyftas ej BMW 740i).

;)

I övrigt trevlig historia. Nästan lite åt det laserblå hållet (Volvo T-blå). 80-90-tals-Rollsarna var dock snyggare enligt mig. De senare ser så konstiga ut med sina pyttesmå framlampor och platta front.

#3 • Uppdaterat: 2011-07-04 13:07
amoC

http://en.wikipedia.org/wiki/Mazarine_Blue

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.