Nästa artikel
Renault lanserar kraftfull kombi
Nyheter

Renault lanserar kraftfull kombi

Publicerad 21 november 2012 (uppdaterad 21 november 2012)
Nu presenterar Renault en kombi med racerambitioner. Megane Sport Tourer GT 220 ska byggas i begränsad upplaga.

För de bilköpare som vill kombinera kombikarossens praktiska egenskaper med en sportig prestanda introducerar Renault nya Megane Sport Tourer GT 220.

Den franska kombimodellen har försetts med en turboladdad tvålitersmotor som, liksom namnet antyder, levererar 220 hästkrafter. Kraften skickas till framhjulen via en sexväxlad manuell låda och förbrukningen anges till 0,73 l/100. Exakt hur snabb bilen är vet vi däremot inte, Renault avslöjar inga prestandasiffror.

Motorn har sitt ursprung i Megane RS och det har även sportchassit med styvare fjädring. Bilen har också fått sportstolar som håller ett stadigt grepp om föraren och passageraren bredvid, ratt med röd stickning, kraftigare bromsar, svarta 18-tumsfälgar, dörrhandtag lackade i karossens kulör och ny diffusor bak.

Bilen ska byggas i en begränsad och numrerad upplaga, oklart i hur många exemplar, och säljas i Frankrike, Japan och på ytterligare elva marknader.

Diskutera: En bil för Sveverige?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-11-21 12:55
Mistro

Låter ju kul för de som anser att RS är lite för liten eller opraktisk men huvuddelen utav alla de som köper en Megane gör ju det för att den är prisvärd.
Lägger man då på ca 70.000kr som GT kostar med sina 180Hk så är bilen inte längre så billig och jag tror inte heller att man säljer så många utav den.
Kanske är det ensamt för RS i visningsbåset?

#2 • Uppdaterat: 2012-11-21 19:54
Roy J

Låter ju trevligt - och dyrt.

#3 • Uppdaterat: 2012-11-25 11:38
Onehp

Om man inte måste ha en fransk bil så finner man i en Ford Focus ST HGV antagligen ett bättre alternativ, modernare på de flesta plan och även den med köregenskaper som tillhör det bästa som finns idag.

Hur som, kul med fler roliga och någorlunda lättare kombibilar, finns för få idag...

#4 • Uppdaterat: 2012-11-26 14:02
Mistro

Jo Focus är prisvärd men blir även den dyr i motorstarkare versioner.
ST kostar ca 320.000kr och har då 30Hk mer än GT220 men det är förståss ingen garanti för att den är vassare åtminstone om man tittar på RS Vs RS.

http://www.youtube.com/watch?v=75kL24n30t8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=_3JCO-nutog&feature=fvwrel

I det sista klippet visar det sig att Megane RS har betydligt mer effekt än utlovat medan Focus RS har betydligt mindre effekt.
Om så är fallet även för kombibilarna så är de nog rätt jämförbara i effekt.
Frågan är vart priset hamnar för GT220.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.