Nästa artikel
Renault: Förbränningsbilarna har inte nått sin topp
Nyheter

Renault: Förbränningsbilarna har inte nått sin topp

Publicerad 16 maj 2022
Bilar med bensinmotorer har fortfarande mycket kvar att ge, tror chefen för elbilspionjären Renault.

Renault var en av biltillverkarna som var först ut med att storsatsa på elbilar. Renault Zoe lanserades redan för tio år sedan och nu kommer även den större Megane E-Tech Electric.

Men att helt och hållet gå över till elbilar för tidigt kan vara skadligt, enligt Renaultchefen Luca de Meo. Företaget tror fortfarande på batterieldrift och kanske även vätgas i vissa fall, men att ställa om för snabbt kan tror Luca de Meo kan vara skadligt.

– Om man tittar på siffrorna är det tydligt att försäljningen av förbränningsbilar, inklusive hybrider, inte nått sin topp ännu, sa han på en konferens anordnad av Financial Times.

Renault beskriver sin nya hybriddrivlina som ”världens effektivaste, bättre än diesel” och enligt Luca de Meo visar det att förbränningsmotorer fortfarande har utvecklingspotential.

Några av problemen är enligt Luca de Meo att elbilarna släpper ut mer koldioxid under tillverkningen och att vissa mätningar visar att en del alternativa bränslen också kan ha bra miljöprestanda.

– Sedan har vi den ekonomiska tillgängligheten för elbilar. Vi ser att elbilar blir lika dyra som förbränningsbilar omkring 2025, men nu kanske vi måste flytta fram det på grund av inflationen i råmaterialpriserna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (15)

  • 17 maj 2022 Pi skrev: ...och…
  • 17 maj 2022 ...och solpanelerna gör…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.