Nästa artikel
Rekordår för Volvo
Nyheter

Rekordår för Volvo

Publicerad 4 januari 2016 (uppdaterad 4 januari 2016)
Volvo Cars har under 2015 gjort sitt bästa försäljningsresultat i Sverige någonsin.
Totalt har Volvo ökat sin försäljning i Sverige med 15,81 procent under året. Mest säljer fortfarande V70 och XC70, men även XC60 har gått åt i bilhallarna.

– I samband med årsmodell 16 lanserade vi Classic-versioner av de båda bilarna (V70 och XC70, reds anm.). Det har bidragit till den fantastiska säljsuccén. Volvo V70 och XC70 har varit våra storsäljare under många år, därför är det extra roligt att de under sitt sista modellår säljer i sådana rekordvolymer, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Även nya XC90 har sålt över förväntan på den svenska marknaden.

–Vi har registrerat 2 190 bilar. Det är betyldigt fler än vad vi kalkylerade med, berättar Jessica Span.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-01-04 14:45
Leif Kavander

Hur få våra nordiska grannar att ochså välja Volvon?

#2 • Uppdaterat: 2016-01-04 15:30
Styggavargen

c k, Volvo sålde mycket just nu pga Crossover/SUV trenden. Deras XC modeller är det som säljer mycket. XC70 har ersatt V70 numera. Volvo har alltid haft stor marknad i Sverige historiskt. Volvo är inte Svenskt längre. Skall inte ta allt "rus" ifrån dig, ville bara säga som det ser ut.

#3 • Uppdaterat: 2016-01-04 16:01
Mistro

Kan väl bara säga "Amen" till "c k" och gratulera honom till hans tro.
Men det är ju klart att det behövs en Volvofanatiker här också som hellre diskuterar sin egen tolkning utav allting framför verkligheten.

#4 • Uppdaterat: 2016-01-04 20:28
McTar

Volvo tilltalade mig också för ett år sedan. En trevlig bil som tyvärr verkar vara ett måndagsexemplar. Bilen har stått på verkstan till och från nu i ett år. Sammanlagt snart 3 månader. XC70n som jag har som lånebil passar inte min smak. Mjuk fjädring så man kränger och gungar. D4-motorn (5-cyl) är en surrmotor som inte vill varvas.
Vid lugn landvägkörning ala Svensson har dock bilen en ypperlig komfort.
Sedan har Volvo de bästa sätena av alla jag provat.
Att Volvo säljer bra tror jag beror på att de har många bra utrustningsalternativ som dessutom reas ut till riktigt bra priser.

#5 • Uppdaterat: 2016-01-05 01:24
Farbror Blå

Har själv köpt min första Volvo och är belåten med denna (V50 2.0F Summum). Enda bilen sambon kunde sitta bra i efter flera whiplashskador. Mkt av bilen är en Ford, men rostskyddet, utrustningsnivå och körställning tilltalar. Dessutom tycker jag att man ska köpa bilar som genererar arbetstillfällen i Sverige, det tjänar vi alla som bor i landet på.
På jobbet är Volvo XC70 D5 nästan allas polisers favoritbil. Den är snabb, rymlig i kupén, bra och rymliga stolar, slitstark och man tar sig fram på de flesta knepiga platser. Antisladdsystemet får ofta jobba och det fungerar kanon. Bilens bromsar och stötdämpare är förstärkta varför jag inte kan svara för hur originalbilarna uppför sig, men de är säkert tillräckliga för Svenssons. Flera poliser är oroliga över vad vi får för bil när XC70:n går i graven. Passaten är för trång i kupén, Saabarna är borta och BMW finns inte i XC-utförande, den har annars fått bra kritik som polisbil. Mercedes har jag hört blandade åsikter om.

#6 • Uppdaterat: 2016-01-05 08:22
Styrbjörn

Håller med Farbror blå, V70/XC70 är en robust bil utan sluttande baklucka. Den tål att köras hårt på dåliga vägar, det gör inte många andra modeller. Bristen av sluttande baklucka gör också att det är lätt att installera hundburar och packa utan att få tomutrymme som inte går att använda. Men tyvärr blir nog V70/XC70 sista modellen anpassad för Sverige eftersom fokus tydligen flyttas mer och mer från funktion till design.

#7 • Uppdaterat: 2016-01-05 10:47
Audi A5 SB

ck, du förstod inte Mistros ironi;-)

Volvo Personvagnar, som tillverkat din bil, ägs till 100 % av kineser. https://sv.wikipedia.org/wiki/Volvo_Personvagnar

AB Volvo, som bl.a. tillverkar lastbilar och bussar, ägs av svenska och utländska investerare. https://sv.wikipedia.org/wiki/Volvo

#8 • Uppdaterat: 2016-01-05 18:37
Audi A5 SB

c k skrev: "..det spelar väl fortfarande ingen roll VEM som äger eller var Volvon tillverkas så länge det är en riktigt bra bil, eller hur?"

Nej, där har du generellt rätt, men vänligen skriv då inte sådana grodor som i #5. Eller trodde du det du skrev?

#9 • Uppdaterat: 2016-01-06 10:30
Farbror Blå

Jag anar en viss negativitet när Shogun talar om protektionism. Det är i min värld sunt med protektionism. När det gäller bilar kan man se i så gott som hela världen att de olika bilmärkena säljer extremt bra i de länder där produktionen ligger. I Italien kör man italienska bilar, i Frankrike franska bilar, i Tjeckien kör man Skoda, osv. Subaru är säkert en bra bil, men varför gå över ån för att hämta vatten när Volvo tillverkar väldigt bra bilar.

#a • Uppdaterat: 2016-01-06 12:33
McTar

Shogun: Eller så är det original som väljer Subaru?
Det är väl många parametrar som skall vara rätt för att man skall välja en bil.
En av mina viktigaste är att jag skall sitta skönt. Det gör jag i Volvo och inte i Subaru.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.