Nästa artikel
Razzior mot Volkswagen-kontor
Nyheter

Razzior mot Volkswagen-kontor

Publicerad 8 oktober 2015
Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg.
Polisen har genomfört flera razzior mot Volkswagens lokaler, bland annat huvudkontoret i Wolfsburg.
Enligt nyhetsbyrån AFP har tyska åklagare beordrat razziorna för att säkra bevis, såsom fysiska dokument och filer på hårddiskar, i jakten på att få fram vilka som varit involverade i den mjukvarumanipulation som ligger bakom utsläppsskandalen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-10-08 19:55
Raphael

Snaran dras åt kring det statligt ägda maffiabolaget Volkswagen.....

#2 • Uppdaterat: 2015-10-08 22:26
PREVIA

Redan, ringde åklagaren och frågade hur lång tid den seriösa biltillverkaren behövde för att "städa" kontoret innan man kom och beslagtog möjliga bevis ?

#3 • Uppdaterat: 2015-10-08 22:35
Reverend Benny

Nja, skandalen i USA är, om du läser artikeln, inte någon "ny" skandal utan något som pågått ett tag. VW är bara en i listan av många globala tillverkare som misstänks fuska med dessa siffror. Några tillverkare har redan fått rätt saftiga böter rörande detta men det är inget det rapporterats om här hemma i Sverige.

Att polisen gör razzia kommer knappast som någon överraskning, hoppas dom hittar de som nu ligger bakom detta pantade fusk så övriga ärliga VW anställda kan börja fokusera framåt.
Skulle det nu komma fram att självaste huvudfritzen, herr Winterkorn, visste om något så hoppas jag att hamnar bakom galler och får en fet bot för skadan han orsakat bolaget och ägarna.

#4 • Uppdaterat: 2015-10-08 22:36
Audi A5 SB

Ja, här har man inte agerat snabbt. Jag trodde detta skulle ha skett redan i samband med att åklagaren inledde sin förundersökning (28/9).

#5 • Uppdaterat: 2015-10-09 07:12
GDS

Beträffande fusket med olycksstatistiken; ytterligare bevis på att vi inte kan bevisa någonting med statistik beträffande vissa fordons förträfflighet. Men vi kan fortsätta att vara kritiska till en tillverkare och tänka själva. Detta öppnar upp för en del subjektiva åsikter och i vissa fall rena lögner. Något som iofs vissa tillverkare redan ägnar sej åt så det blir inte bättre än så. Tänk själv...

#6 • Uppdaterat: 2015-10-09 07:36
Hackenbush

Raphael, har du en källa på att VW är maffiabolag? Vilken maffiafamilj handlar det om?

"Maffia är ett samlingsnamn för en organisation eller globalt nätverk av kriminella organisationer, som ägnar sig åt kriminell verksamhet och ekonomisk brottslighet"

Är det inte allvarligt att kalla VW för en kriminell organisation?

#7 • Uppdaterat: 2015-10-09 07:18
Hackenbush

Uttrycket "Att binda ris till sin egen rygg" har väl aldrig passat bättre än nu för VW.
Jag undrar om det är något mer de ljuger om.
Jag vill inte att de går i konkurs men de förtjänar all uppståndelse och ris med tanke på vad de gjort.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.