Nästa artikel
Rammade snögubbe – förlorar jobbet
Nyheter

Rammade snögubbe – förlorar jobbet

Publicerad 17 december 2010 (uppdaterad 29 december 2010)
Här byter busschauffören körfält för att köra över snögubben som byggts på vägen. Efter ett möte med bussbolaget står föraren utan jobb.

 

Ett videoklipp med titeln ”Snögubbe mördas brutalt av galen busschaufför” sprids som en löpeld över internet. På webbplatsen Youtube har filmen visats hundratusentals gånger.

Studenter i amerikanska delstaten Illinois filmar hur trafikanter reagerar på en snögubbe de byggt på vägen. Först syns en privatbilist sakta in och försiktigt runda kroppen av snö.

Därefter kommer en buss från motsatt riktning. Bussen blinkar åt vänster, byter körfält och rammar snögubben i full fart. I bakgrunden hörs studenterna skrika och skratta.

Stöd från tusentals
När bussbolaget så småningom fick vetskap om det uppmärksammade videoklippet arrangerades ett möte mellan ledningen och chauffören. Chauffören sade upp sig kort därpå.

Enligt amerikanska nyhetsmedier vägrar bussbolaget kommentera uppgifterna.

Fler grupper har därefter skapats på Facebook som lockat tusentals personer att stödja busschauffören. De menar att chauffören förtjänar en andra chans och borde få tillbaka jobbet.
 
Diskutera: Rimligt att chauffören mister jobbet för att ha kört över en snögubbe?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-12-17 09:58
Erwin Stålkotte, Illinois (ej verifierad)

I en organisation utan större problem blir detta säkert något jänkare drar vapen för.
"Don't you go messin' with mah propery, son..." [BAM! BAM! BAM!] N don't you go disgracein out troops...

#2 • Uppdaterat: 2010-12-17 13:21
Vem (ej verifierad)

Sjukt att byta körfält, mot körriktningen dessutom. Livsfarligt bussen sladdar lite och tänk om den fått möte, sikten verkar sådär. Sen tänk om det inte varit en snö-gubbe o istället en gubbe...........Bra att chaffisen fick gå - det finns nog med idioter bakom rattarna somdet är!

#3 • Uppdaterat: 2010-12-17 15:20
Hålle

Vad hade hänt om en person stått på snögubbens andra sida för att sätta dit en näsa?
Bra att chaffisen fick sluta eftersom han inte kan tänka på orsak och verkan.

#4 • Uppdaterat: 2010-12-17 17:18
nilwes38 (ej verifierad)

Tänk om det varit en pappkartong med människoliv i som maskerats till snögubbe vad hade då kunnat hända ? Detta är lika straffbart för både förare och offer.
Allt man ser i trafiken och som bryter ett normalt mönster måste räddas. Det finns allt för många förare i tunga fordon, bussar som lastbilar , som älskar att köra i blöta snösträngar för att smutsa ner oskyldiga trafikanter. Detta gäller även trafikanter som cyklar och går.
Bussnisse

#5 • Uppdaterat: 2010-12-17 19:53
K (ej verifierad)

Nja... gjort av trafiksäkerhetsskäl kanske.
Idioter bygger snögubbar i vägbanan som blir till is, vad händer om en personbil kör in i den? Eller väjer för den i halka? De som skulle haft repressalier är de knäppgökar och skränande ligister som riskerar människoliv med trafikfarliga sabotage som att placera ut hinder i körbanan i vinterväglag.

Bussföraren borde belönas för sitt civilkurage att få bort skiten, något som alltmer lyser med sin frånvaro i vårat kuschade och förklenade samhälle, inte minst i USA.

#6 • Uppdaterat: 2010-12-17 22:15
Så är det. (ej verifierad)

Ja, tänk om?
Om om fanns så skulle det inte finnas några olyckor.

#7 • Uppdaterat: 2010-12-18 19:52
Jookern (ej verifierad)

Är det ingen här som har fattat att det är studenterna som är de stora idioterna? Bygga en snögubbe mitt i vägen så att personbilen vi ser i klippet måste ut i körfältet med mötande trafik för att komma förbi snögubben, det är idioti. Att sen stå och filma tills någon kör in i den, jag det säger en del om studenterna, vår framtid.
Busschauffören gjorde helt rätt som passade på att ta bort den, eftersom han inte hade mötande trafik och det kunde ske på ett ofarligt sätt.
Kan hålla med leifer eftersom jag också kört buss. Tråkigt är ordet och att fälla en snögubbe muntrar upp! :)

#8 • Uppdaterat: 2010-12-19 05:23
janke11 (ej verifierad)

Han tog bort ett hinder från vägbanan och får sparken?

#9 • Uppdaterat: 2010-12-20 14:33
Flux (ej verifierad)

Tycker inte han gjort något som han förtjänar att mista jobbet för. Bussen kanske inte ens var i linjetrafik just då coh han har troligvis sett denna snögubbe på samma plats ett flertal gånger. Därför fick han nu nog och tog bort den. precis som vilken annan bilist som hellst har en skyldighet att avlägsna hinder från vägbanan. Avgassystem, stenar, grenar eller annat skrymmande som utgör en fara för andra trafikanter, under förutsättning att man rår med att avlägsna dem förstås. Gör man inte det ringer man Vägverket och Då blir det deras sak. Ungjävlarna ska ha böter för detta!

#a • Uppdaterat: 2010-12-20 15:19
Mupp (ej verifierad)

Körsättet stämmer bra på bussförare även i sverige...
Kör fort men fel...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.