Nästa artikel
Rallycross på Friends Arena?
Nyheter

Rallycross på Friends Arena?

Publicerad 8 september 2015
Rallycross i storstaden, ett viktigt steg för att ytterligare popularisera sporten.
Rallycross, kanske till och med VM, kan bli aktuellt på Friends Arena redan i vår. En banskiss, hur innerplanen ska byggas om, är redan framtagen.
Rallycross-VM växer. Och en av viktiga målsättningar är att också söka sig till storstäder. Lilla Höljes i norra Värmland, som är svensk VM-ort i dag, är en by på blott 200 invånare.
 
– Därmed inte sagt
att Höljes ska bort från VM-kalendern, säger Tommy Kristoffersson, svensk teamchef i Volkswagen Team Sweden och upphovsman till banskissen. Vi vill ha två svenska VM-deltävlingar och det är då som Friends kommer in i bilden.
 
Publikanstormningen på kontinenten är stor, allra helst i Frankrike där närmare 80 000 åskådare bevittande den senaste helgens tävlingar. Även sommarens tävlingar i Höljes lockade storpublik, med benägen hjälp av norrmännen. Nästan 40 000 fanns på plats. Frågan är om Friends Arena ens kan matcha det?
 
– Sporten växer och vi måste anta nya utmaningar. Rallycrossen är stor därför att det just är en arenasport, säger Tommy Kristoffersson.
 
Ett andra svenskt alternativ i ett större upptagningsområde (Uppsala/Stockholm) är Tierps Arena i Uppland, där arrangörerna också är beredda att bygga om befintlig bana till rallycrossanläggning.
 
Bilsporten drar för övrigt in i storstaden redan kommande fredag-lördag då Solvalla travbana byggs om för RallyX och STCC.  Finalerna avgör i elljus, vanligt förekommande på kontinenten, och som de svenska arrangörerna nu också tagit till sig för att skapa ännu mer atmosfär.  

Diskutera: Skulle du vilja se rallycross-VM på Friends Arena?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.