Nästa artikel
QX Inspiration blir Infinitis första elbil
Nyheter

QX Inspiration blir Infinitis första elbil

Publicerad 21 januari 2019
Fyrhjulsdrivet elektriskt koncept visar biltillverkarens framtida väg.
Det nämns inga tekniska detaljer om drivlinan i Infiniti QX Inspiration, men den beskrivs som en 4,65 meter lång mellanklassuv som går uteslutande på el, utrustad blixtrande prestanda. Två elmotorer driver den framåt, en på bakaxeln och en på framaxeln och batteripaketet är lokaliserat under golvet.
Designen känner vi igen från konceptet Q som Infiniti visade upp för drygt ett år sedan. Formgivarna har låtit sig inspireras av japanska papperskonten origami och den rumsliga idén om ”Ma”: behärskning av det tomma utrymmet. 
– Vi har utnyttjat EV-arkitekturen för att utveckla en loungeliknande inredning som möjliggörs av det platta golvet och det tomma utrymmet under instrumentbrädan och mittkonsolen. Vi utformar inte bara föremålen inuti bilen, utan designar också det tomma utrymmet mellan objekten, säger Infinitis designchef Karim Habib. 

Infiniti, som är ett premiummärke under Nissan, kommer från och med 2021 att elektrifiera hela sitt utbud med elbilar, prestandahybrider och något de kallar för e-Powerbilar. 

Diskutera: Vad tycker du om Infiniti QX Inspiration?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.