Nästa artikel
Pris på uppdaterade Ioniq
Nyheter

Pris på uppdaterade Ioniq

Publicerad 17 oktober 2019 (uppdaterad 17 oktober 2019)
Uppdaterade Ioniq som laddhybrid.
I våras berättade Hyundai att de skulle plussa på räckvidden i bilen. Här är svenska priserna.
Den helt eldrivna versionen av Ioniq – Electric – har fått mer kapacitet i batteriet som uppgraderats från 28 kWh till 38,3 kWh. Det är alltså 36 procent extra och räckvidden beräknas till 31,1 mil enligt mätmetoden WLTP. Även ombordladdaren kan hantera mer strömstyrka; från 6,6 till 7,2 kW, vilket snabbar på laddtiden. Prestandan förbättras också, från 120 till 136 hästkrafter. 

Laddhybriden behåller samma räckvidd som förut, däremot har den gjorts om både på insidan och utsidan. Fronten är omdesignad och på insidan finns en ny 10,25-tums pekskärm. Ioniq kommer numera med mobilappen Blue Link, där ägaren kan se laddstatus på distans via sin smartphone. De kan också fjärrstyra klimatanläggningen. 

Lansering av uppdaterade laddhybriden och elversionen sker i slutet av november och Hyundai lovar direkt leverans till snabba kunder. Ioniq Electric kostar från 389.900 kronor och Ioniq Plug-in Hybrid har ett startpris på 314.900 kronor. Det tredje syskonet, Ioniq som hybrid, lanseras först efter årsskiftet och där finns inga priser än.  

Diskutera: Vad tycker du om Hyundai Ioniq?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-10-17 11:43
Grosser

Vi kan notera från tidigare diskussioner på forumet att max snabbladdningshastighet har reducerats på nya Ioniq från 70 kW till ca 50 kW, beroende på högspänningsbatteriets kemi och spänningsnivå. Däretmot lär man klara ca 300 km på full laddning med nya Ioniq.

#2 • Uppdaterat: 2019-10-17 13:42
gmogmo

Grymt nöjd med min, synd att man inte kan lasta på taket, ha dragkrok, eller se bakåt bara....

#3 • Uppdaterat: 2019-10-17 15:46
Grosser

Haha, alla bilar har ju sina kompromisser, men jag är likt @gmogmo väldigt nöjd med min med. :-)

#4 • Uppdaterat: 2019-10-17 18:23
L. Mäkinen

Hur långt kommer man med den "gamla" modellen om man ger sig ut på motorväg med fullt batteri, exempelvis från Stockholm och siktar på Jönköping? Då tänkte jag att man håller 110 enligt Mobiltelefon-GPS.

#5 • Uppdaterat: 2019-10-17 19:55
Pi

Gissar att en liten sänkning av hastigheten till kanske 95 km/t i exemplet ovan borde få positiva effekter...:)

#6 • Uppdaterat: 2019-10-17 20:05
Grosser

@Pi. Ja, upp till 100 km/h (gps) går Ioniq mycket snålt, särskilt sommartid.

#7 • Uppdaterat: 2019-10-17 21:27
Grosser

Startar du i Stockholm och gillar att köra med lagom marginaler får du börja fundera på att ladda i Norrköping efter 165 km (med torra vägar), är det slaskigt är det bäst att sikta på Stavsjö som första stopp efter 140 km.

Så visst, räckvidden är ju inte optimal för en väskdängare. Men pilla lite med inställningarna på www.abetterrouteplanner.com så får du en bra bild av Ioniqs räckvidd på långresa.

#8 • Uppdaterat: 2019-10-18 06:20
Raphael

Nya Ioniq laddar även långsammare vid 50 kWh än den tidigare, och även långsammare än ett flertal konkurrenter. Här testar Bjørn laddningen av nya Ioniq på 50 kWh mot nya Zoë på 50 kWh.
https://youtu.be/CMgXgS948sU

Vi ser att Ioniq börjar snabbt, men redan vid 50% dippar den rejält och sen vid 70% dippar den igen. Så Ioniq kan bara snabbladda batteriet till hälften.

Zoë har visserligen lägre än Ioniq från start, men den har ett högre snittvärde genom att den inte dippar som Ioniq gör, så Zoë ”kör om” Ioniq efter 50% laddning och går in som en överlägsen segrare.

Att Hyundai inte lyckas få till det bättre, är helt klart underkänt. I detta forum försvaras det med...
- Utrymmet räckte inte för kylning.
Motargument: De nya batterierna är vätskekylda vilket de inte var tidigare, så de har mer avancerad kylning och det fick tydligen plats. Dessutom har Kona 39 samma batteri och samma laddningsproblem. Batteriet togs fram till Kona först, som även klarar det större 64 batteriet och det laddar snabbare även vid 50 kWh. Nej, det är inte ett utrymmesproblem.

- Hyundai vill förlänga räckvidden på batteriet.
Motargument: Ok, så konkurrenterna vill inte det då eftersom de laddar snabbare än Ioniq? Nej, det argumentet håller inte heller.

Hyundai laddar sämre än konkurrenterna, men i detta forum får man inte kritisera Hyundai. Jag har mötts med raljeringar, personangrepp och attacker när jag lyfter Bjørns kritik mot nya Ioniq. Detta försvar av Hyundai är obegripligt.

Konkurrenterna har kört om nya Ioniq när det gäller batteri och laddning.

#9 • Uppdaterat: 2019-10-18 08:17
Pi

Vi har hört detta av dig i måååånga inlägg nu, Raphael. Till slut är det köparen av bilen som ändå tar beslutet om bilen ifråga uppfyller hans krav - inte du eller Tesla-Björn. Det har inget med försvar av Hyundai att göra utan det är bara att konstatera vad som gäller - "köp" denna begränsning eller avstå och välj en annan bil. Svårare är det inte och den får inte större förmåga att ta emot högre laddeffekt för att du ständigt upprepar din kritik, Raphael.

#a • Uppdaterat: 2019-10-18 12:12
Henrik M

Sen är ju det roligt att Raphael sågar de som laddar under vad PSA kommer med, vilket i sig är medioker laddning för att vara en helt ny bil som inte än är på marknaden, nya standarden alla kommer med nu är 150+, innebär detta att PSA:s bil är i det närmaste usel och kass och allt vad Raphael anser Ioniq är? Nej såklart inte...utan det är helt enkelt som så att olika människor har olika körmönster och därmed olika behov, och alla bilar måste inte kunna ladda tokfort.......det kommer finnas ett utbud för alla framöver.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.