Nästa artikel
"Power bank" till elbilen
Nyheter

"Power bank" till elbilen

Publicerad 2 januari 2019
Volkswagen har visat upp en mobil laddningsstation för elbilar, ett komplement till expansionen av laddinfrastrukturen.
Under första halvan av det nya året kommer Volkswagen placera ut de portabla laddstationerna i områden runtom högkvarteret i Tyskland. Tanken är att stationerna ska stötta de stationära stationernas utveckling, men kan också användas som tillfälliga lösningar vid speciella behov eller events.

- De kan ställas upp vart det än behövs, med eller utan koppling till elnätet. Denna flexibilitet möjliggör ett nytt sätt att ta sig an den snabba expansionen av laddinfrastruktur, säger Thomas Schmall, ordförande i Volkswagen Group. 

Varje station har DC-snabbladdning på upp till 100 kW och upp till fyra fordon kan laddas samtidigt, två med DC-kopplingar och två med AC. Den totala kapaciteten om 360 kWh uppskattar Volkswagen räcker upp till 15 bilar. Batteripaketet kan också laddas med upp till 30 kW via elnätet. 

Volkswagen betonar också hållbarhetsaspekten, då batteriet kan användas som komplement till energikällor med varierande produktion - som vind och sol. Stationen ger också mer nytta till gamla batterier, då batterier i elbilar tappar sin laddningskapacitet över tid kan de återanvändas i dessa stationer. 

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagens portabla lösning? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-01-02 21:10
Bilräven

Ingen vidare bra lösning, tycker jag.. För få uppkopplade per enhet..

#2 • Uppdaterat: 2019-01-03 08:50
LennartJ

Smart innovativ idé. TMA-bilar skulle kunna vara utrustade för att ge lite ström ifall el-bilen skulle få stopp, för att sedan kunna ta sig till en stationär snabbladdare. De är ju redan idag utrustade med reservdunk för fossilbilar har jag sett på TV.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.