Nästa artikel
Polisrazzia mot Daimlers kontor
Nyheter

Polisrazzia mot Daimlers kontor

Publicerad 24 maj 2017
Polis har genomsökt Daimlers kontor i Tyskland, på jakt efter bevis om avgasfusk.
Tysk polis genomsökte lokaler tillhörande biltillverkaren som producerar Mercedes i jakt efter bevis på avgassfusk.
Stuttgarts åklagare och polisen i Baden-Wuerttemberg säger i ett gemensamt uttalande att tillslaget gjordes mot totalt 11 av Daimlers fastigheter i områdena Baden-Wuerttemberg, Berlin, Niedersachsen och Sachsen med syfte att hitta digitala eller analoga bevis. Vidare anges att misstankarna gäller potentiellt bedrägeri och falsk marknadsföring i samband med eventuell manipulation av utsläpp i dieselbilar.

Daimler säger i ett pressmeddelande att man samarbetar till fullo med polisen.
 
Diskutera: Tror du att Daimler har manipulerat utsläppen i sina dieselbilar?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-05-24 19:32
HT19

Helt onödigt. Det är bara Volkswagen som fuskar! Och Gud finns!

#2 • Uppdaterat: 2017-05-24 19:58
J.L

Haha, så sant som det är sagt, glöm inte att paradiset och helvetet existerar också

#3 • Uppdaterat: 2017-05-24 20:16
J.L

Den så kallade fuskmjukvaran är utvecklad i ett gott syfte och det är att förbättra körbarheten på låga varv och om man kan utnyttja detta genom ecodriving få ned bränsleförbrukningen. Avgasreningen på personbilar är såpass dålig att den bästa släpper ut det dubbla och den sämsta 20 gånger mer än gränsvärdena. I labbet dock klarar sig bilarna precis på gränsen för att bli typgodkända. Avgasskandalen är en gigantisk födkrok för advokater, jurister och kommer inte leda till lägre utsläpp och en bättre miljö. Skulle förnuftet få styra lite skulle man satsa på biodiesel och premiera bilar med "äkta praktisk" låg total energiförbrukning istället för att styra över mot bensinmotorer.

#4 • Uppdaterat: 2017-05-25 07:06
knauer

J.L. det spelar väl ingen roll om man styr över till biodiesel? Du bildas partiklar och NOx även fr. biodiesel. Givetvis är det elmotorer som är framtiden. Sen huruvida det är batterier eller vätgas (bräcncleceller) som är energibärare får framtiden utvisa.

#5 • Uppdaterat: 2017-05-25 08:20
Raphael

Nja, fuskmjukvaran har en inställning i labbmiljö och en annan inställning utanför labbet det är det som är olagligt, den känner av när motorn kopplas in på en rullande landsväg och testutrustning och ställer om motorn för detta.

#6 • Uppdaterat: 2017-05-25 08:23
Raphael

Knauer, biodiesel har högre syreinnrhåll vilket innebär bättre förbränning och därmed minskade halter av partiklar och NOx även om dd fortfarande finns. Elbilar har problem med metallerna i batterier, det innebär mer gruvbrytning och flera är svåra metaller som kräver mera miljöskadliga metoder än annan gruvbrytning även om all gruvbrytning är skadlig. Tror framtiden ligger i privatbilismens död och mer kollektiva färdmedel och samåkning.

#7 • Uppdaterat: 2024-04-08 13:08
Gäst (ej verifierad)

Raphael.
Håller till viss del med. Som du påpekar medför gruvdrift betydande miljöproblem, vilket även gäller utvinning av fossila energikällor. En viktig skillnad är dock att i den stund du förbrukat den uppumpade litern diesel, är den borta och måste ersättas med nyproducerad. Metallerna i batteriet kan däremot återvinnas gång efter annan.

#8 • Uppdaterat: 2017-05-26 15:44
Tvärnit

Kan inte låta bli att reflektera över det bisarra.
Våra samhällen har en del bekymmer om jag säger så...stora och uppenbara bekymmer. Frugan och jag kom in bakom en långtradare idag, släpet gick i backen där bak och frammen hade rest sig så att ekipaget hade typ ett par cm till godo under en bro, det såg riktigt fel ut...vi körde om så fort som tillfälle gavs och även en annan bilist hade uppmärksammat och följde på oss men höll sig mer inriktad på långtradaren och när vi kommit förbi så bromsar långtradaren in och bilr stående, jisses säger frugan tänk om vi åkt bakom! Ja just det säger jag, mitt knep är att lämna galenskap där hän så fort som det går, vart tog den andra bilen i vägen? Han kom förbi men blev kvar....milde himmel, säger frugan, ja precis, man ser en hel del ute i trafiken.
Polisen stormar biltillverkarnas kontor...där i sparas det inte på krutet...det ideologiska och pengen äger högsta prio.

#9 • Uppdaterat: 2017-07-14 20:57
S-E S

Om inte testmetoden och typningen är alldeles åt he---- , så är utsläppen i praktisk drift i alla fall betydligt högre än vad man kunde förvänta sig, vilket påtalades för mer än ett år sedan av de som kollade då.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.